U životu uvijek treba ostaviti mjesta za novo

Kada ste posljednji put doživjeli nešto prvi put, odvažili se na nešto novo, učinili nešto što nikada niste učinili? kakav god bio odgovor možda niste ni svjesni kako vam život svaki dan nudi novi spektar iskustvenih bogatstva, bezbroj novih malih prilika koje mogu postati dio života . No, jeste li vi za njih otvoreni?

Teško je dati odgovor na to pitanje, no bilo kako bilo, u životu treba svaki dan ostaviti mjesta za nešto novo, prostor za nova iskustva, situacije i ljude, koliko god vaš dnevni red ili raspored bio pretrpan. Pustolovina koja se zove budućnost nikada neće doći na red ako ste neprestano vezani tisućama lanaca za prošlost. Oslobodite ih se!

Stoga dogotovite jednom stare nedovršene poslove, pohranite ih na sigurno, i otvorite se sjemenu kreativnosti koji je prvi vjesnik novoga života. Ako živite zarobljeni u slijepoj ravnoteži snaga i uvjerenja koje ste naslijedili od svojih predaka ili okoline, promijenite tu vagu tako da je zamijenite novom. Ništa nema gore od krpanja starih rupa na gumama koje su već pri kraju, zamijenite ih novima. Suočite se s izazovom novog gledanja na  vrijeme u kojem bivate okrenuti samo važnim stvarima. Odbacite sve papire koje niste označili oznakom važno, jer ako ih niste uzeli u ruke u proteklom vremenu nećete ih uzeti nikada.

Kvalitetu života mogu osjetiti samo oni koji su ispraznili svoje ruke, oni koji su posve predani svojim novim putovima. No pripazite, ne zaboravljajte srediti stare dugove, ne dopustite da sa sobom vučete teret koji vas može glave stajati. Dovršenje je druga riječ za mudrost. Nedovršene stvari nikada ne mogu postati okvir pogleda prema budućnosti. Budite svjesni da ne trebate toliko prtljage koliko nosite sa sobom, jer to onemogućava vaš rast.

Pustite priliku o kojoj stalno razmišljate a kojoj je već davno prošlo vrijeme, okrenite se novim šansama koje se već nalaze oko vas. Inspirirajte se promjenom drugih ljudi, inspirirajte se promjenama u prirodi. Usmjerite se prema drugačijem načinu razmišljanju i drugačijem gledanju na svijet. Novi dan je prilika da izvedete sve te stare stvari na čistac i počnete živjeti novim životom, drugačijim životom. Što više čekate?

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha