Mladi su religiozniji nego što se misli

Iako se u javnosti često plasiraju raznorazne negativne činjenice o mladima jako se malo zna i govori o njihovoj religioznosti. Naime današnja mlada generacija religioznija je nego što je društvo obično percipira. Zaključak je to psihologa Leeja Shumowa s američkog Sveučilišta Northern Illionois.

Prema Gallupovom istraživanju na 2.000 tinejdžera, 75 posto ih se izjasnilo da se moli, a 50 posto ih je pohađalo određeni religijski događaj u posljednjih tjedan dana. Iako se taj podatak ne može uzeti kao paradigma razvoja njihove duhovne osobe ipak on mnogo govori za sebe.
Vjera je važan dio života svake osobe te kao takva utječe na sva druga područja života. Mnogi mladi ljudi svjedoče obraćenja koja su se dogodila nakon pristupanja nekoj mladenačkoj religioznoj zajednici. Sredina u kojoj su se našli potpuno je promijenila njihov pogled na svijet i pokazala im život iz druge perspektive.

Mladi se s religijom obično upoznaju u školi, a onda je nastave sami istraživati. Njihova povremena lutanja nisu ništa drugo nego dokaz traganja za višim smislom života. U crkvi  pronalaze i mnoge druge aktivnosti koje ujedinjuju sport, glazbu, likovnu umjetnost, kazalište i slično. Sve to vodi pozitivnom razvijanju mladih u zrele osobe’, zaključio je psiholog Lee Shumow.

Prijatelj vašeg uspjeha

Related posts

Biti svoj…
MLADI

Biti svoj…

1. veljače 2012.

Ne odustajem
MLADI

Ne odustajem

2. veljače 2012.