Morske zvijezde

Mali dječak živio je pored oceana. Volio je sva stvorenja u moru, a posebno morske zvijezde. Provodio je veći dio svog vremena istražujući morsku obalu.

Jednog dana je saznao da će biti plima koja će učiniti da morske zvijezde ostanu nasukane na pijesku. Dan nakon plime otišao je dolje na plažu i počeo podizati morske zvijezde i bacati ih nazad u more. Stariji čovjek koji živi blizu njega došao je do plaže da vidi šta on radi.

“Ja samo čuvam morske zvijezde”, Dječak je ponosno objavio. Kada je susjed vidio sve morske zvijezde odmahnuo je glavom i rekao: “Žao mi je da Vas razočaram mladi čovječe, ali ako pogledate dolje na plažu u jednom pravcu, postoji toliko mnogo morskih zvijezda da ih ne možete sve ni vidjeti, a ako pogledate na drugu stranu, vidjet ćete ih isto toliko puno. Jedan dječak kao ti neće napraviti mnogo razlike.”

Dječak se zamislio na trenutak, zatim je spustio svoju malu ruku dolje na pjesak, pokupio morske zvijezde, bacio ih nazad u ocean i rekao, “Sigurno sam napravio razliku za ove. “

Prijatelj vašeg uspjeha