Možemo li kontrolirati svoj život?

Često bismo željeli imati pod kontrolom cijeli naš život, sve što se u njemu zbiva, no možda je to jedan od najvećih naših promašaja.

Kako nadgledati nešto što nas daleko nadilazi? Životu se samo možemo pokloniti i priznati koja je stvarno naša a koja njegova veličina. Zato bismo trebali pustiti konce koje grčevito držimo u ruci i vidjeti kako će nas sam život iznenaditi i darovati nam nešto prekrasno.

Upravo ta želja za potpunom kontrolom ubija onu najdublju životnu radost koja se nalazi u neposrednosti. Ne shvaćamo da prepustiti se znači osjetiti maksimum one životne ljepote koju često propuštamo zbog nekih naših apetite i ambicija. Život je poput glazbe, ne moramo mu kontrolirati ritam, moramo se samo njemu prepustiti.

Veliki ljudi znaju u čemu je najveća tajna uspjeha i životne sreće. Oni život ne kontroliraju, oni životu prepuštaju da on vodi konce jer život je nešto daleko složenije od nas. Tek tada možemo osjetiti što to znači dobiti maksimum, jer život nas u svakom pogledu može iznenaditi. Dajte mu prilike tako što više nećete razmišljati o tome da je izgubljeno ono što nije pod vašom kontrolom. Upravo u tome je bit životne sreće.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha