Na svakom padu učiš o sebi i o ljudima!

Na svakom padu učiš, učiš i o sebi i o ljudima.

Na svakom padu uviđaš kolike su stvarne tvoje snage i shvaćaš da je ponekad ona slika o sebi koju si u svojoj glavi prenapuhao često samo odraz tvoje želje.  Na svakom padu učiš tko je tu stvarno kraj tebe i onda kada si na tlu a tko je tu bio samo kada ti je dobro išlo i kada si prolazio teške dijelove puta i za druge, čisteći onaj drač sa strane gdje su kasnije prolazili drugi preuzimajući sve zasluge za otkrivanje novog puta.

Na svakom padu dokazuješ svoj karakter jer to što si pao je sasvim obična činjenica života, ali tvoje ustajanje i put prema naprijed odraz je snage i karaktera koji je u tebi. Na svakom padu imaš priliku osmjehnuti se problemima koje imaš a ne se samo na njih žaliti i pritom ih uvećavati. Na svakom padu imaš priliku osloboditi se osjećaja ljutnje, nezadovoljstva, poraženosti i pokazati da svoj život možeš napraviti drugačijim od okolnosti.

Na svakom padu imaš pravo malo zastati i doći sebi, odmoriti se i predahnuti, te pogledati duboko u svoje srce i priupitati se koliko ti je stalo do tvoga cilja i možeš li se ostatak svoga života nositi s činjenicom da ga ne ostvariš, da živiš onamo gdje ne želiš i da želiš ono što nemaš, a mogao si imati da si se više i jače potrudio. Na svakom padu osjećaš silu straha koji te pritišće od neizvjesne budućnosti ali imaš priliku učiniti ono čega se plašiš i pobijediti ga.

Na svakom padu shvaćaš da u životu ne treba podcijenjivati nikoga, jer možda je neki pad i korak unatrag koji je netko napravio zapravo samo njegov zalet prema naprijed. Na svakom padu zahvali što put do cilja nije ravna staza bez prepreka, već put u kojem treba pokazati koliko ti je stalo do onoga do čega želiš doći jer u protivnom tada cilj nikada ne bi bio zanimljiv. Na svakom padu dokazuješ koliko si čovjek i na koncu koliko vjeruješ u samoga sebe.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha