Na svijetu smo da bismo živjeli, a ne preživljavali

Život kakav želite živjeti ne nalazi se na drugom kraju svijeta, nalazi se samo s drugog kraja vaših razmišljanja. Kada ta razmišljanja prijeđu u strahove, bijeg u prošlost, nerelana očekivanja, negativne stavove, ovisnos tada se život pretvara u preživaljavnje.

Jednom kada budete znali što želite, kada budete vjerovali da je to moguće i kada budete učinili sve da to i postignete živjet ćete život vaših snova, tek tada ćete s punom riječju živjeti život.

1. Pobjedite strahove, oni vode ka preživljavanju.

Suočite se sa njima. Dokle god dajete svojim strahovima energiju oduzimate je svome životu, i vaš se život pretvara u preživljvanje. Strah je još samo jedna bitka koju možete i morate dobiti.

2. Izbacite nerelana očekivanja, oni su posljedica preživljavanja.

Kada istinski živite svoj život shvaćate da ne trebate od nikoga ništa očekivati. Prihvatite stvarnost onakvu kakva jest. Nema druge. Živite u ovoj koja jeste.

3. Izađite iz prošlosti, ona je ostatak svijeta preživljavanja.

Pogreške koje ste jednom napravili više ne možete promijeniti, pa što onda da se njima više opterećujete. One vam sada mogu samo biti škola bolje budućnosti. Krenite prema njoj, što više čekate.

4. Oslobodite se negativnih stavova, oni učvršćuju vaše preživljavanje.

Negativost je smrt koja traje. Prestanite kukati, prigovarati, zanovijetati, ništa time nećete promijeniti. Kakva god situacija bila izaberite pozitivan stav i izabrat ćete put prema drugačijem životu.

5. Prestanite biti ovisni o stvarima ili o drugima, to je jezgra preživljanja.

Ovisnost poništava vašu slobodu, a sloboda je najveći dar, mogućnost svih mogućnosti. Kada tu slobodu zarobite ovisnostima, dobivate beživotno trajanje ili preživljavanje. Budite slobodni za život kakav zaslužujete.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha