Načini da kažemo “volim te” – različiti su, bit ostaje ista!

Ljubav. Neki kažu da je najteža riječ.

Naime nekima je potrebno toliko snage da bi izrekli ono što drugima tako jednostavno i olako svakodnevno prelazi preko usta. Neki opet kažu da je toliko različitih značenja zbijeno u tu malu riječ, da je ona sama pomalo izgubila smisao. No štogod bilo, svrha ostaje ista, a ona je činiti ovaj svijet boljim mjestom za život. Shvatiti svoj posao na zemlji prije svega u obliku misije da budete dobar čovjek i da druge ljude činite boljima.

Načini da kažemo volim te – različiti su. To je sve ono što činimo da bismo postali što sličniji sebi, da se u nama ne bi javljao raskorak između one naše najdublje biti, naše potrebe da volimo i bivamo voljeni, te svega onoga što je iznad nje a to su naši osjećaji i obrasci ponašanja. Načini da kažemo volim te, bilo sebi, bilo drugima, jesu prvo spoznaja da svaka negativnost jest upućivanje poruke „ne volim te“. Negativnost je ono što razara, bilo u mislima, riječima, osjećajima ili djelima. Negativnost je borba sa svim našim stanicama koje hoće živjeti, rasti i razvijati se.

Načini da kažemo volim te nisu samo zagrljaji, lijepe riječi, poljupci, osmijesi, ili nešto slično, oni su sve ono što čisti otrov negativnosti iz našeg osobnog i zajedničkog svijeta. Načini da kažemo volim te su naši izbori u kojima prvo biramo biti čovjek a onda sve ostalo. Kada imamo snage oprostiti, zaboraviti, početi ispočetka, graditi novi svijet međuljudskih odnosa sve su to načini da kažemo volim te i trebam da netko voli i mene.

Puno je načina da ljudi kažu volim te, a jedan od njih su i same riječi. One su šlag na kraju, one su tu da potvrde ono što je već učinjeno. Kada je cijela priča ljubavi napisana, kroz mnoge lijepe ali i teške zajedničke trenutke, one su tu da stave točku na kraj. Sve rane, povrede i razočarenja u konačnici su samo jedan dokaz, dokaz da smo sazdani od ljubavi i da je ta ljubav povrijeđena. Sve što trebamo jest naći načina  kako popraviti ono što se može popraviti ili u konačnici odbaciti ono što se ne može. Razliku opet čini ljubav.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha