Najveći je uspjeh prihvatiti sebe kakvi jeste

Prihvatite svoja ograničenja

Kada prihvatite svoja ograničenja tek tada će se u vama pokrenuti volja i snaga da ih nadiđete. Dokle se god borite protiv njih, stojite u jednoj pat poziciji između prošlosti i budućnosti. Samo čovjek koji je prihvatio sebe onakvog kakav jest može početi mijanjati sebe prema onom kakav želi biti.

Prihvatite svoje emocije

Ne bježite od svojih emocija, bilo pozitivnih, bilo negativnih,  one su okus vašeg života. Opirete li se onima negativnima zaglavit ćete u njihovom začaranom krugu. Postanite svjesni da su sve one dio života poput plime i oseke, dana i noći, i da bez negativnih ni one pozitivne ne bi mogle imati snagu kakvu imaju.

Prihvatite svoje misli

Možda vas sve više frustiraju oni savjeti koji govore da morate misliti pozitivno. Kao da sami ne znate zašto “što” i “kada” mislite. To je dio vas, duboki dio vaše nutrine koji sazreijva i mora proći i taj dio puta. Ne bježite od negativnih misli, one su put sazrijevanja prema pozitivnima.

Prihvatite svoje bližnje

Možda niste posve zadvoljni svim ljudima koji se nalaze u vašoj blizini, članovima obitelji, prijateljima, kolegama s posla. No što imate od tog svog nezadovoljstva? Možete li time njih promijeniti? Dakako da ne možete. Prihvatite ljude kakvi jesu, drugih ljudi nema.

Prihvatite sami sebe

Možda niste posve zadovoljni svojim izgledom? Hoće li vam biti lakše ako znate da nitko nije? Niti oni za koje mislite da su idealni. Jednako tako nismo zadovoljni ni svojim karakternim osobinama. Htjeli bismo imati druge? Možemo, ali samo na jedan način – ako se prihvatimo ovakvima kakvi jesmo.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha