Našao sam mir na jednom drugom mjestu!

Našao sam mir na jednom potpuno drugom mjestu.

To mjesto nije bio neki novi prostor, to je bio prostor u mome umu u kojem sam se oslobodio mnogih lanaca koje sam nosio sa sobom kroz život. Oslobodio sam se navezanosti na ljude za koje sam mislio da bez njih ne mogu živjeti i biti sretan, da moj život bez njih ne može biti to što jest, a zapravo su bili velike kočnice ostvarenju svih mojih snova, vizija i ideala.

Našao sam mir obračunavajući se sam sa sobom, ne sa drugima. Shvatio sam koliko se moram čuvati davanja obećanja u sretnim trenucima i koliko sam sebe moram tesati u očekivanjima koja imam od drugih ljudi. Našao sam mir kada sam shvatio da mi ništa ne pripada, jer sve ovo što sada imam nekoć nisam imao, i sve ono što mislim da je moje za deset ili više godina pripadat će ili nekome iz moje obitelji i drugima.

Našao sam mir kada sam shvatio da mi ne treba neka posebna motivacija da bih napravio ono što trebam napraviti već da je potrebno samo malo razmisliti koji je smisao svega toga. To mi daje najbolje razloge da ne upadam u samosažaljenja i odgađanja već da se uhvatim u koštac sa svim izazovima koje imam jer imaju razlog zašto se nalaze na mom put i još veći razlog zašto ih baš ja moram rješavati.

Našao sam mir među ljudima koji te ne pitaju koje si vjere i nacionalnosti, ljudima koji ne gledaju što nosiš na sebi već u sebi, ljudima kojima nije bitno što ćeš reći već što ćeš učiniti. Imao sam sreću da sam se našao među tim ljudima i odlučio ostati u njihovoj blizini, odlučio njegovati odnose. Ali prije toga bilo je mnogo lutanja i traženja, mnogo gubitaka i poraza, mnogo razočarenja i izdaja koji su me naučili da nije bitno ono što vide moje oči, već ono što osjeti srce.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha