Naše ponašanje prema životu odredit će što ćemo od života dobiti!

Dok naše ponašanje prema životu određuje što ćemo od života dobiti, naše razmišljanje o životu određuje kako ćemo se prema životu ponašati.

Zato svako jutro kada se probudimo s velikom pažnjom birajmo svoje misli koje će odrediti sve ono što se naziva naša sudbina. Ništa u životu ne dobivamo na sreću, ništa se u životu ne događa slučajno, tajnoviti je to niz od one prve misli do one posljednje odluke što smo taj dan spremni učiniti i posljedica koje će iza svega toga ostati.

Naše ponašanje prema životu odredit će što ćemo od života dobiti. Vidimo li sebe uvijek samo kao žrtvu nekih neželjenih okolnosti, primjećujemo li da smo okruženi samo nekim negativnim ljudima koji nas teroriziraju svojim besmislenim očekivanjima ili vidimo mogućnost da svoj život razvijamo u pravcu u kojem to želimo. Mi nismo samo promatrači filma našega života, mi smo režiseri koji ćemo odrediti svaku pojedinu scenu u njemu.

Moramo zato razbiti svaku iluzije da postoji neki određeni scenarij po kojem se sve treba događati, moramo zato prestati pitati druge što od nas očekuju, kako nas vide i pravdati im se zašto smo odlučili tako kako smo odlučili. Sloboda koju imamo moć je da razbijemo sve zablude koje smo stvorili i ispočeka napišemo priču koju samo mi želimo. Svaki dan jedno je poglavlje, onoliko bitno koliko smo mi odlučni da to tako bude.

Prestanimo se pitati zašto nam se događaju stvari uvijek na određen stvari, zašto prolazimo brojna razočarenja, povrede, napuštenosti, provodimo vrijeme u samosažaljenju i gledamo kako neki drugi jure prema svojim ciljevima. Pogledajmo kako se ponašamo prema životu, koliko poštovanja imamo prema sebi, kakve su naše misli i vizije koje gajimo i sve će nam biti jasno. Naše ponašanje prema životu odredit će što ćemo od života dobiti.

Mario Žvuela

Prijatelj vašeg uspjeha