Naučili smo zapostavljati sebe kada smo prestali vjerovati u ove stvari!

Zapostavljati sebe naučili smo kada smo prvi put sebi rekli da nije važno to što osjećamo već smo razmišljali o tome kakvi ćemo ispasti u tuđim očima i hoće li to što želimo učiniti oslabiti ili ojačati našu sliku.

Zapostavljati sebe naučili smo kada smo pomislili da je kriza u kojoj se nalazimo rezultat vanjskih okolnosti a ne naših misli i postupaka budući smo svu snagu prebacili na nešto što ne možemo učiniti a zanemarili ono na što imamo utjecaja.

Zapostavljati sebe naučili smo kada smo prestali vjerovati da svaki novi dan donosi novo čudo, već smo u svakom novog danu gledali opterećenje koje nam on stvara i zapostavili uživati u onom lijepom što nam daje. Zapostavljati sebe naučili smo kada smo stvari prestali raditi iz srca a počeli ih raditi vodeći se samo nekim svojim interesima, tada se više nismo obazirali na onaj osjećaj ispraznosti koji nam je govorio da radimo nešto pogrešno, već na isprazni novac u našim rukama.

Zapostavljati sebe naučili smo kada smo prestali gledati na ono u čemu se originalni i neponovljivi a počeli se usmjeravati na ono u čemu smo jednaki drugima i tu je započelo naše natjecanje s drugima u kojem smo se iz utrke u utrku osjećali sve više praznima ali nismo odustali od nje. Zapostavljati sebe naučili smo kada smo nataknuli masku na lice jer je to bilo mnogo lakše nego poraditi na svom karakteru i integritetu.

Zapostavljati sebe naučili smo kada smo pomislili da do sreće i ispnjenog života postoje neke prečice pa smo zanemarili sve one važne stvari do kojih smo uvijek držali i u koje smo uvijek vjerovali samo da doživimo instant promjenu i trenutno zadovoljstvo. Veliku smo cijenu platili živeći na tim lažima sve dok nismo shvatili da to nije bio život nego neko žalosno trajanje od kojega smo mogli bolje i zaslužili bolje. Srećom na greškama se uči.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha