Naučite jezik intuicije!

Premjestite li pozornost iz glave u tijelo, posebice u područje srca, mogli biste naučiti jezik intuicije. Ona govori vibracijama koje tijelo sasvim dobro razumije. A tijelo je poput prevoditelja – šalje vam signale koje valja osluškivati. Prihvaćanje vodstva intuicije pomoći će nam i da se povežemo s duhovnom sferom, gdje stoluju vodiči koji čekaju da im se obratimo za pomoć, kaže Sonia Choquette, priznata autorica nekoliko svjetskih bestselera.

Naš unutarnji učitelj

Mi smo ljudi znatiželjna bića. Tijekom života postavljamo razna pitanja, a koliko je pitanja, toliko je i mjesta na kojima tražimo odgovore. I dok nam na neka od njih superiorno brzo i precizno odgovara Google, odgovore na ona druga, životna pitanja trebamo potražiti u sebi. U tome će nam pomoći intuicija ili naš unutarnji učitelj. Centar intuicije jest srce, a područje gdje se intuicija očituje jest tijelo – ono reagira ugodom ili neugodom, najčešće u želucu, ali koji put nam i srce preskoči i time priskoči upomoć.

Naše tijelo reagira na promjenu vanjskih okolnosti ili informaciju koju smo upravo čuli vodeći se inteligencijom i logikom, koja je posve drukčija od one koja vlada u našem umu i na koju se najčešće oslanjamo. Takve reakcije tijela svojevrstan su impuls koji nam skreće pozornost na određen osjećaj ili potrebu, a naučimo li to vodstvo registrirati i slušati, odluke koje donesemo mogle bi imati pozitivan učinak na naš život, čak i kad nam se na tren učine nelogičnima.

No taj govor intuicije ponekad je teško nedvosmisleno razumjeti, stoga se još uvijek pomalo bojimo u njega vjerovati i postupati u skladu s onim što osjećamo, za razliku od onoga što znamo ili u što vjerujemo da je ispravno.

Sonia Choquette

Postoje barem dva razloga zbog kojih je dobro naučiti živjeti u skladu s intuicijom. Intuicija je povezana s našim višim Ja – onim bezvremenskim dijelom našeg bića koji ima puno širu perspektivu našeg života i života općenito. Osim što je korisna u odlučivanju i približava nas otkrivanju i življenju svrhe vlastitog života, prihvaćanje vodstva intuicije pomoći će nam da se povežemo sa svojom duhovnom sferom, gdje stoluju duhovni vodiči koji čekaju da im se konačno obratimo za pomoć, smatra Sonia Choquette, svjetski poznata i priznata duhovna učiteljica, i autorica nekoliko svjetskih bestselera.

Kad počnemo nadilaziti vlastiti um i vjerovati u sebe i intuiciju, kaže Sonia Choquette, ponovno uviđamo da smo duhovna bića i da božanska svijest stalno traži načine da se izrazi kroz nas. Oni spontani trenuci koji donose nadahnuta rješenja problema zapravo su trenuci kada nam božansko stiže u pomoć.

Intuicija ili unutarnji kritičar?

Dok se na papiru neke stvari čine jasnima i jednostavnima, u praksi možemo zapeti već na prvom koraku. Zapleteni u roj misli koje neprestano bruje u našoj glavi i bez navike da se oslanjamo na inteligenciju tijela, teško možemo biti sigurni je li poruka koju osjećamo intuicija, glas razuma ili glas našega unutarnjega kritičara kojeg smo usvojili u djetinjstvu. No i to je, kao i kod mnogih drugih situacija u životu, često rješivo vježbom i umirivanjem nemirnog i glasnog uma.

Važno je osvijestiti to da unutarnji kritičar svoju snagu crpi iz straha i njegova je energija posve drugačija od energije intuicije, koja je mekša i nenametljiva. Tu jasnu distinkciju Sonia Choquette nudi kao jedan od korisnih alata za prepoznavanje intuicije.

Izvor: www.sensaklub.hr

Prijatelj vašeg uspjeha