Naučite ljude da vas vole onakve kakvi jeste!

Naučite ljude da vas vole onakve kakvi jeste.

To doista izgleda nemoguće. Ali nemoguće je i mijenjati drugoga. I prije ili kasnije svi to shvatimo, problem je u tome što nekome treba mjesec, godina, a nekome cijeli život. Naučite ljude da vas prihvaćaju ovakvoga kakvi jeste tako što ćete shvatiti tu njihovu želju da budete drugačiji, ali i priupitati se zašto oni to žele. Da li je istina da oni koji vas žele mijenjati, ne vole vas, već samo sebe? Odgovor je dakako različit od slučaja do slučaja.

Naučite ljude da vas vole onakve kakvi jeste. Moguće je i nije teško. I sami ste svijesni da ovo što sada jeste nije najbolja verzija vas samih. Originalni ste sa svojim potencijalima i vrijednostima, ali sve su to biseri koji se još više daju izbrusiti da bi porasla njihova vrijednost. Kada vi pokušavate biti najbolja verzija vas samim, nema toga tko vas neće zavoljeti takvima kakvi jeste, pa makar imali stotine nedostataka i mana.

Naučite ljude da vas vole onakve kakvi jeste. Dajte im ono malo ljubavi svoga srca i kada osjete tu vašu toplinu neće im više smetati sve one druge stvari koje su im prije išle na živce, štoviše počet će vas prihvaćati takvim kakvi jeste i u svemu onome što ste drugačiji od drugih bit ćete im draži i simpatičniji. Samo jedna mala topla riječ, nježan dodir, iskren osmijeh, čvrsti zagrljaj mogu učiniti takvo čudo da više ne mogu reći ništa protiv vas.

Naučite ljude da vas vole onakve kakvi jeste. Učinite da se pokraj vas osjećaju lijepo. Upravo je to tajna svih skladnih odnosa među ljudima, obiteljskih, partnerskih, prijateljskih. Želja za promjenom počinje onda kada uz osobu s kojom morate raditi ili živjeti ne osjećate ništa, pa je onda je vaš um želi prilagoditi slici u svojoj glavi. Postanite onakav kojega je lako voljeti pa vas nitko neće mijenjati, a to ćete postići samo ako budete osoba koja voli.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha