Ne čekam novu godinu, čekam svaki novi dan!

Ne čekam novu godinu, čekam svaki novi dan jer jedino što dobivamo jest novi dan i on je jedini prostor u kojem možemo nešto promijeniti.

Čekamo novi osmijeh jer nam samo on može dati snagu da izdržimo sve teškoće koje nas okružuju i koje prolazimo. Čekamo ruku koju će nam netko pružiti kad se nađemo na dnu, ruku na koju se uvijek možemo uhvatiti, zagrljaj na koji uvijek možemo računati, poljubac koji će nas uvijek grijati.

Ne čekam novu godinu, čekam dan kada ću početi oslobađati svoju unutarnju snagu a ne je zakopavati, opravdavajući se da za nju još nije došlo vrijeme. Čekam ljude s kojima mogu biti to što jesam bez da se pretvaram, bez da međusobno stavljamo masku na lice, bez da se itko u mojoj blizini ima potrebu birati riječi ili što drugo. Čekam dan kada ću zaboraviti sve uvrede i povrede koje sam dobio i s mirom započeti gledati na život ispred sebe.

Čekam dan kad će nas naprijed voditi naša intuicija, snagu nam davati naša mudrost, a osjećaj da smo voljeni pokretat će u nama ono najbolje da svaki dan duboko osjećamo, proživljavamo i bivamo zahvalni sve ovo jesmo i imamo. Neće uvijek sijati sunce u novoj godini ali ćemo uvijek moći reći da ima nešto vrijedno u našoj budućnosti za što se valja boriti. Uvijek će biti prilike ispočetka krenuti ako nešto loše pođe i ako pomislimo da smo došli do kraja.

Ne čekam novu godinu, čekam dan kada ću odbaciti talog negativnih osjećaja shvaćajući da zaslužujem bolje od toga, čekam dan kada ću prestati biti samo posjetitelj u svom životu a postati akter koji preuzima odgovornost za sve što se u njemu događa. To možda neće biti danas ili sutra ali će doći dan nakon mnogo rana kada shvatim da je život promjena ili ništa, i da vrijeme ne mijenja ukoliko mi to ne odlučimo. Donesimo odluku i živimo drugačiji život.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha