Ne dopustite da vaše raspoloženje upravlja vama

Veći dio svog života sam vjerovao da su moje misli izvan moje kontrole. Samo automatski ispunjavaju moj um i rade što požele.

Što je još gore, vjerovao sam da me moje misli čine onim što sam. Na svu sreću, otkrio sam da je to daleko od istine. Mi nismo naše misli. Mi smo ti koji ih mislimo. Mi smo tvorci naših misli i zato možemo da ih mijenjamo ako to želimo. Ovo saznanje je za mene bilo pravo otkrivenje.

Uskoro sam počeo obraćati više pažnje na misli kojima dopuštam da prodru u moj um i postao sam svjesniji unutrašnjeg dijaloga koji se odvija u svakome od nas svakoga trena. Počeo sam obraćati punu pažnju na kvalitet svojih misli. Ovo shvaćanje je predstavljalo prvi korak u procesu njihove promjene.

U sljedećem periodu sam vježbao svoj um da se usredotoči samo na pozitivne, inspirativne i nadahnjujuće misli. Nakon toga počele su se mijenjati i okolnosti u kojima živim. Kao što vas ne čine vaše misli, ne čini vas ni vaše raspoloženje. Vi stvarate svoja raspoloženja i možete ih promijeniti u trenutku. Ako se na to odlučite, možete postati smireni u stresnom trenutku, pronaći radost i u tuzi i obnoviti energiju kada ste iscrpljeni.

Robin Sharma

Prijatelj vašeg uspjeha