Ne sanjajte svoj život, živite svoje snove

Prihvatite prepreke kao dio puta

Niti jedan put nije bez prepreka i padova. No nisu ni te prepreke ono što vas određuje, već način na koji na njih reagirate. Dali nakon njih vaš put prestaje ili snagom volje počinjete još energičnije ići prema svome cilju. Nemojte se bojati prepreka i padova, radije se usmjerite na ono što nakon njih dolazi.

Počnite uživati u putu, ne čekajući samo cilj da uživate

Ako vam put prema snovima ne stvara oduševljenje, onda to nije pravi put. Istina da nećemo moći uživati u preprekama i padovima ali pogreške neka postaju dragocijena iskustva koja se cijene više od ostalih iskustava. Sve su to male karike koje se trebaju posložiti da biste da bi vaš korak postao dio veličanstvenog puta pobjede.

Provjetravajte svoj život

Kolotečina života nekada nas toliko uljulja u pasivnost da se ne mičemo s pozicija na koje smo došli. Možda neka mala ugoda ili neka sitna prednost ne da nam da probudimo svoje stvarne snage i duboke potencijale. Dobro se odmoriti nakon napornog puta ali treba znati kada je vrijeme da se krene naprijed. Put prema snovima je put koji nikada ne završava.

Brišite prošlost

Odnosi stvaraju povrede, a povrede bole. Prošlost se gomila i postajemo sve pasivniji. Potrebno je jednom početi se čistiti od svih nataloženih međuljudskih pogreška i oprostiti onima koji su nam ih zadali da bismo slobodni mogli krenuti dalje. Otpustite sažaljevanje, prigrizite jezik i krenite dalje. Stvarajte prekretnice da biste ispočetka mogli krenuti naprijed.

Slušajte unutarnji glas

Sve što vam se naizvana događa ostavlja traga na vašoj unutrašnjosti, a vaša unutarnja stvarnost mnogo bolje razumije sve događaje i kontekste u kojima se nalazite. Zastanite jednom i poslušajte što vam ona govori. Neke se stvari poslože same od sebe. Naučite biti iskreni prema sebi. Neka vam intuicija dade odgovor na mnoge enigme. Tako se nastavlja vaš put prema naprijed.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha