Ne slome nas toliko ni životne krize, ni oluje, koliko laži u koje povjerujemo!

Ne slome nas toliko ni životne krize ni oluje, koliko laži u koje povjerujemo.

Štoviše oluje nas ojačaju a laži slome. Slomi nas laž da se moramo svakome dopasti, da se moramo dokazati u tuđim očima, laž da vrijedimo onoliko koliko imamo i koliko smo postigli. Slomi nas laž da postoje prečice do velikih ciljeva i da se uspjeh može postići preko noći te da je dovoljno samo poželjeti a stvari će se odvijati onako kako mi želimo.

Ne slome nas toliko ni životne krize ni oluje, slomije nas naša naivnost pred različitim figurama ovoga svijeta koji manipuliraju naši životima, naša nesposobnost zauzdavanja vlastitog jezika i nerazumijevanje granica vlastite slobode. Slomije nas naše nepoštivanje samih sebe, nemogućnost da istinski uživamo u malim stvarima već želja da sreću tražio samo u megaloanskim prohtjevima koji nas na koncu samo isprazne.

Slomije nas u životu predaja kod svakog udarca, povlačenje pred svakom zaprekom i težnja da gledamo unatrag iako znamo da se tamo više ništa ne može mijenjati. Slomije nas što smo toliko navikli na površnost u odnosima te se gubimo kod svake važnije stvari jer smo navikli samo na površne frazem, otrcane izraze i beznačajno blebetanje iza kojega se ne nalazi ništa, i nakon kojeg ne ostaje ništa.

Slomije nas na koncu to da uvijek pokušavamo biti nešto što nismo, da neprestano ignorimao svoje prave osjećaje jer smo naučili da se tako lakše kroz život ide, slomi nas to što ostajemo u društvu koje nas ne poštuje jer se plašimo vlastite samoće. Slomi nas to što se prestanemo truditi kada nestane nade, a nade nestane jer nismo naučili živjeti, vjerovati, boriti se se za nešto što vrijedi i što našem životu daje smisao.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha