Ne trebaš uvijek imati odgovore na sva pitanja, nekad je dovoljno prepustiti se i učiti iz iskustva!

Ne trebaš u životu uvijek imati odgovore na sva pitanja, dovoljno je da znaš odgovor na svoj život. Priupitaš li se nekada: Zašto živiš, čemu tvoj život. Ako makar samo malo dođeš do nekih odgovora sve se tada mijenja.

Osjećaj slobode proizlazi iz toga da se ne zamaraš nepotrebnim stvarima, da se ne upuštaš u beznačajne razgovore i da u svakom trenutku možeš reći „postoji nešto bolje što zaslužujem i to biram“. Dajte sebi vremena da upoznate sebe a sve ostalo će doći na svoje.

Ne trebaš u životu uvijek imati odgovore na sva pitanja, dovoljno je prepustiti se i učiti iz iskustva, dovoljno je prihvatiti da se sve stvari događaj s nekim razlogom pa ćeš lakše prolaziti one teške i bolne situacije. Ne trebaš sve gledati kao čaroliju, samo ne dopusti da te oni teški trenuci obeshrabre i izbace iz takta da pomisliš kako život nema smisla i kako je bezvrijedan i kako su bijes, tuga, razočarenje jedino što ti preostaje.

Ne trebaš u životu znati odgovore na sva pitanja, potrebno je samo da ukloniš barijere koje imaš u sebi a onda ćeš vidjeti kako se jedna za drugima otvaraju vrata svijeta, vidjet ćeš da nije uvijek problem u drugima i da zapreke na putu nekada mogu dobro doći jer osnaže tvoju volji i pojačaju tvoju snagu. Ne trebaš u životu biti jači od svakoga straha, dovoljno je da mu se suprotstaviš i već si ga pobijedio.

Nekada treba shvatiti da ono najbolje već nosiš u sebi i da ti ciljevi koje dosegneš neće povećati sreću, štoviše ako izgubiš nešto od onoga najvrijednijeg što jesi i imaš, mogu je i umanjiti. Intuicija je tvoja baza odgovora, tu ćeš naći odgovore i na ono što ne možeš razumjeti i što ne možeš dohvatiti. Prihvati da je život takav, bez nekih odgovora morat ćeš naprijed, tek kada zakoračiš na taj put sve će ti biti jasno.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha