Nećeš umrijeti od loših stvari koje ti se u životu dogode, ali možeš postati jači!

Sydney J. Harris jednom je rekao: Kad god čujem nekoga kako uzdiše “Život je težak”, uvijek sam u iskušenju da upitam: “U usporedbi s čim?”.

Doista nećeš umrijeti od teških i loših stvari, koje ti se u životu dogode, ali možeš postati jači. Možeš smoći snage da potražiš hrabrosti u sebi i odlučiš ne požaliti se na sve ono loše što ti se dogodilo, već prepoznati to kao jednu vrijednu životnu lekciju koju si naučio zahvaljujući upravo tim negativnim iskustvima, događajima ili ljudima. Možeš taj događaj uzeti kao prekretnicu koja će te podignuti iz obamrlosti i prividnog mira, i zaputiti se u jedan bolji i kvalitetniji život.

Nećeš umrijeti od loših iskustava, ali oni mogu postati prekrasna prilika da poradiš na sebi, da uzmeš strahu moć koju mu predaješ, da iskoračiš iz zone ugode koja te zarobljava i da izvadiš glavu iz pijeska upravo onda kada je najteže i potražiš rješenja za svoj život. Najvrjedniji poklon koji ti život ponekad daje je problem, jer ono može postati rasadište tvojih novih uvjerenja i razmišljanja koji će te odvesti u jednu potpuno novu dimenziju života.

Nećeš umrijeti od loših događaja jer ćeš shvatiti da oni prolaze i da oni imaju neki smisao u tvom životu, poticaj da te približe istini, izazov da otkriješ svoje skrivene slabosti, saznanje da ne možeš kontrolirati nešto izvan sebe i odluku da prihvatiš samo ono što je u tvojoj moći. Najvrjednije iskustvo koje ćeš tada dobiti bit će besplatno i oplemenjujuće, jer ćeš na svijet i na druge ljude početi gledati jednim suosjećajnijim i iskrenijim očima.

Nećeš umrijeti od loših ljudi koji ti se u životu približe, ali ćeš naučiti cijeniti one dobre, naučiti ih paziti kao kap vode na dlanu. Najbolje što ti se tada može dogoditi jest naučiti prepoznati tko je prijatelj, tko je to nekoć bio, a tko se cijelo vrijeme pretvarao. Kada sve to doživiš i prođeš znat ćeš bolje cijeniti život, razumijeti sve one poruke koje ti život daje kroz sve ono što ne želiš. Tada ćeš shvatiti da sve to u životu ima smisla.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha