Nekada je sve što ti u životu treba samo tišina!

Nekada je sve što ti u životu treba samo tišina.

Tišina da dođeš sebi nakon svih onih lutanja od jedne do druge osobe u kojima tražiš potvrdu za svoje vrijednosti a zapravo samo potvrđuješ njihove. Tišina da konačno možeš razumjeti glas svoga srca a ne se pitati što ti zapravo ono želi reći. Tišina da možeš biti čovjek kakav jesi a ne biti maska koja je stavljena na lice da bi zadivila osobe koje ti ne znače mnogo u životu.

Nekada je sve što ti u životu treba samo tišina. Tišina da skupiš snagu koja će ti u životu trebati u teškim situacijama da ne odustaneš. Tišina da shvatiš tko ti je pravi prijatelj a tko se pretvarao da je nešto što nije. Tišina da pogledaš još jednom svoje ožiljke iz druge perspektive i pokušaš za njih pronaći smisao, pokušaš ne opravdati onoga tko ti ih je zadao nego pronaći rješenje kako dalje kroz život sa njima bez osjećaja zamjeranja ili osvete.

Nekada je sve što ti u životu treba samo tišina. Tišina da prestaneš zbrajati neuspjele pokušaje dolaska do svoga cilja a počneš razmišljati o onome što još možeš učiniti. Tišina da shvatiš da je ono što imaš jako vrijedno i da počneš to cijeniti prije nego što izgubiš. Tišina da u svojim mislima razmisliš o ljudima do kojih ti je stvarno stalo u životu i preispitaš da li dovoljno ulažeš u te odnose ili puštaš da se razvijaju sami od sebe.

Nekada je sve što ti u životu treba samo tišina. Tišina da dadeš cijenu svojim snovima i željama ne smatrajući ih manjima od tuđih, pa ih zbog toga zapostavljaš. Tišina da se oslobodiš osjećaja krivnje iz prošlosti, a razmisliš što je ono što sada možeš učiniti da bi ispravio svoju budućnost. Tišina da budeš najbolji što možeš biti i uživaš u svemu što ti život pruža. Stoga počni zanemarivati sve nevažne stvare a daj prioritet tišini u svom životu.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha