Nemam više strpljenja za ove stvari!

Nemam više strpljenja da se obračunavam uvijek s istim ljudima, raspravljam o uvijek istim stvarima.

Iste priče, iste svađe ponavljaju se kao pokvarene ploče, a mi od njih ništa ne učimo. Zašto nas uvijek neki isti ljudi vraćaju u prošlost i otvaraju bojišta govoreći: naši i vaši, lijevi i desni, konzervativni i liberalni. Ne zanima me to više odavno, zanima me samo kako da budem čovjek i kako da ovaj koji je nasuprot mene isto bude čovjek.

Nemam više strpljenja da toleriram more ljudske gluposti, tone ljudskog egoizma i da se smiješim na sve to pretvarajući se da je sve oko nas dobro i da sve štima. Želim se okrenuti i imati svoj mir, želim odnose u kojima znam na čemu sam, želim da s obje strane postoje jednaka pravila i da možemo jedni drugima u lice reći ono što nam smeta i jednako tako biti spremni primiti kritiku ako nešto s naše strane nije u redu.

Nemam više strpljenja da ispočetka ulazim u odnose koji su unaprijed osuđeni na propast jer nedostaje empatije i razumijevanja s obje strane, nedostaje osjećaja za drugog i žrtve da bi se pronašao zajednički put. Nemam više strpljenja da prihvaćam povrede i pravim se da mi ništa nije, jer prigušena bol doći će jednom na naplatu, doći će u trenutku kada se najmanje nadam i na način na koji se najmanje nadam.

Nemam više strpljenja da za sve imam nasmijano lice, jer čemu ono kada s druge strane dobijaš samo namršten izraz. Nemam više strpljenja da započinjem ispočetka i govorim da će ovaj put biti drugačije i bolje, kada sam i sam svjestan da su sve to samo fraze koje se uvijek u takvim situacijama koriste. Jedino što mogu je smanjiti svoja očekivanja od drugih  i ne smetati im, računajući kako će me tako mimoići mnoge stvari za koje više nemam strpljenja.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha