Nemoj reći „dosta mi je svega“ a da ne započne tvoja nova životna priča!

Koliko si dosada puta u životu rekao „dosta mi je svega“ bez da si išta poduzeo?

Koliko si dosada puta u životu rekao „ne mogu više ovako živjeti“ i nakon toga nastavio živjeti kao da se ništa nije dogodilo? Osjetio si koliko ti je teško i bolno, shvatio apsurdnost mnogih situacija, dotakao dno u egzistencijalnom pogledu i ostavio stvari takve kakve jesu. Koliko doista toga treba da bi se promjena dogodila?

Nemoj reći „dosta mi je svega“ a da ne započne tvoja nova životna priča. Nitko se neće boriti za tebe ukoliko sam ne staneš u prve redove. Osjećaj slobode nije samo da te malo golica, on je tu da razmisliš koliko vrijediš i što zaslužuješ i što ćeš napraviti sa svojim životom. Nemoj reći „dosta mi je svega“ a da nisi odlučio direktno pogledati strahu u oči i suprostaviti se svemu što te do tada držalo u nekoj zarobljenosti.

Kad kažeš „dosta mi je svega“ shvati da je to najbolji moment da razmisliš o stvarima kojima si opteretio svoj život, odnosima u kojima si zagušio svoju dušu, događajima u koje si bespotrebno ušao i da sve one beznačajne stvari šutiraš negdje daleko od tvog života. To je najbolji trenutak da povratiš svoju snagu koju si izgubio i odmakneš se od svih vrata koja su ti zalupljena pred nosom i pođeš negdje drugdje.

Koliko si dosada puta u životu rekao „dosta mi je svega“ a nisi stvarno odbacio bijes, tugu, sumnju, razočarenje, povrijeđenost.  Nije li to najbolja prilika da kreneš ispočetka i zaboraviš sve što si dosada činio. Stavi srce u službu svojih snova i odvoji se od svoje stare drame. Život može biti lijep ako naučiš odmah na početku izaći iz mentaliteta žrtve čim u njega upadneš. Nije lako ali s prvim učinjenim korakom sve će biti lakše.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha