Nemoj se uvući u crnilo, zaslužuješ bolje!

Nemoj se uvući u crnilo. Od tebe ne ovisi kakav će ovaj svijet u cijelosti biti ali od tebe ovisi kakav ćeš ti biti u ovom svijetu.

Koliko god negativnih stvari svakoga dana nadiralo u tvoj svijet tvoja je dužnost da se obraniš od njih. Nećeš to moći žaleći ćeš na njih, štoviše na taj način samo ćeš se još više uvući u začarani krug negativnosti. Jedini način da se izvučeš iz crnila jest da počneš brojiti stvari za koje si zahvalan.

Kada bi sada počeo to brojenje i pogledao kakva se sve zla u svijetu događaju, a tebe mimoilaze, trebalo bi ti dosta vremena da nabrojiš sve ono pozitivno u svom životu. Dišeš, krećeš se, vidiš, čuješ, osjećaš, shvaćaš, imaš dom, imaš hranu i koliko još toga. Shvatio bi da više ne možeš niti jedan trenutak provesti tražeći izlike zašto ne preuzimaš svoj dio odgovornosti za život. Vidio bi svijet tada u šarenim bojama, a ne u crnilu koje je poplavilo tvoju glavu brigama i strahovima za svakodnevicu.

Nemoj se uvući u crnilo. To je prva zapovijed tvoga mira. Svijet nikada neće biti po tvojim očekivanjima i to moraš prihvatiti. Ljudi nikada neće biti onakvi kakvi bi želio da budu. Događanja nikada neće biti samo pozitivna i to je sasvim u redu. I sve to ima nekog smisla, postoji razlog iza svake povrede, udarca, izdaje i gubitka. No jedino što je važno da ne proglasiš cijeli život crnim i besmislenim.

Crnilo je zamka, misliš da će takva razmišljanja nešto promijeniti, ali neće. Crnilo je pogled u kojem oduzimaš od svoje budućnosti i sadašnjosti, i ulažeš u nepostojeći svijet prošlosti. Sve što treba je malo snage da u trenucima kada vidiš da stvari nisu pod tvojom kontrolom prihvatiš ih takvima kakve jesu i počneš svijet gledati drugačije. Bolji život je moguć s malo nade i malo strpljivosti, kad preživiš najgore, sve će ostalo biti lakše.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha