Nemojte da vaši izbori budu vođeni ovim stvarima

  1. Nemojte da vaši izbori budu vođeni strahom

Strah će vas voditi u slijepe ulice. Ograničavat će vas na svakom koraku, sužavati vam brojne mogućnosti koje vam vaša sloboda pruža. Čak vam neće dati ni da u potpunosti djelujete po svojoj odgovornosti. Vaši izbori moraju se temeljiti na onome što volite a ne na onome čega se plašite.

2. Nemojte da vaši izbori budu vođeni sumnjom

Sumnja vas sužava u vašim snovima i proždire vaša nadanja. Svaki put kada se u vašem srcu pojavi jedna želja ili neki novi san sumnja će kazati da vi niste dovoljno sposobni, jaki i snažni da biste ostvarili taj san. Sumnja će ugušiti sve klice života u težnji za rastom i napredkom.

3. Nemojte da vaši izbori budu vođeni egom

Ego će uništiti kvalitetu vaših odnosa sa drugima. Okrenut će vas samo prema vama samima i na kraju ćete osjetiti silnu unutarnju prazninu jer je ljudsko biće po prirodi okrenuto drugome budući tek u međusobnim odnosima pronalazi svoje pravo ispunjenje.

4. Nemojte da vaši izbori budu vođeni izgovorima

Pronaći izgovor zašto nešto nismo napravili kako smo trebali lako je, samo se izmisli par opravdanja u koje će se automatski povjerovati. No što kada u situacijama u kojima trebamo rasti koristimo izgovore? Gdje će to odvesti naš život? Zadržat će nas u ovoj pat poziciji u kojoj nismo zadovoljni sobom.

5. Nemojte da vaši izbori budu vođeni negativnošću

Želite li se cijeli život žaliti na negativne okolnosti? Istina je da ih ima. No želite li uvijek primjećivati samo ono negativno oko sebe iako vaš život ima i mnogo prednosti i pozitivnosti. Ukoliko se usmjerite na negativnost oblikovat ćete svoj život da ćete postati svoj najveći neprijatelj. Birajte ono što vam daje vjetar u leđa, pozitivne misli donose pozitivne izbore.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha