Nemojte dopustiti da vam oči koje su navikle gledati ljepotu života zaslijepe oni koji sve vide crno!

Nemojte dopustiti da vam oči koje su navikle gledati ljepotu života zaslijepe oni koji sve vide crno.

Ljepota koje vidiš oko sebe nalazi se u tebi a ljudi koji ti je pokušavaju zamutiti to su već sebi učinili. Ne dopustite da oni koji kažu da je svijet loš i zao učine da izgubiš sve ono u što si vjerovao i što te pokretalo u životu.  Kada napraviš promjenu u sebi na gore onda je to kao da si se odrekao polovine sebe i svojih mogućnosti.

Nemojte dopustiti da vam oči zamažu oni koji su ugušili svoj unutarnji svijet i kažu da nema ništa što je vrijedno i za što se vrijedi boriti. Jer kada jednom ugušite klicu na kojoj je i nastao vaš život ništa više neće biti kao prije. Ništa nije idealno, mi smo ti koji odlučujemo kakvi će biti naši odnosi, što želimo od svoje budućnosti, kakav će biti naš svakodnevni put. Mi smo oni koji doživljavamo neuspjeh i opet idemo naprijed.

Nemojte dopustiti da se vaše oči naviknu samo na izvanjske stvari, na stvari koje ne ispunjavaju dušu, jer najljepše je ono što se ne može vidjeti. Uspomene, osjećaji, odnosi, nečija blizina. Nemojte dopustiti da sitne stvari unište ono što ste godinama gradili. Može se nadići ego kada shvatiš da je tvoja osoba veća od tvojih želja, potreba, htijenja, osjećaja i da odluke koje donosiš mogu ti ako dobro izabereš donijeti prekrasan ali ako loše odlučiš upropašten život.

Nemojte dopustiti da prođe i jedan dan da pomislite da su snovi besmisleni, a da je život čekanje nekog prekrasnog trenutka u budućnosti u kojem će se sve stvari okrenuti u našu korist. Treba živjeti odmah, dopustiti sebi osjećati svu onu široku lepezu osjećaja, pozitivnih i negativnih i vidjeti stvarnost života u onoj perspektivi u kakvoj ona doista jest. Čarolija života je pokrenuti se odmah i vidjeti sva ta čuda života oko sebe.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha