Nemojte puno tražiti loše stvari životu jer život je prekratak!

Nemojte puno tražiti loše stvari životu jer život je prekratak. Premalo je vremena da bi ga rasipali na nešto loše.

Istina je da ih ima, ali ako samo oni budu ulazili u fokus vašeg razmišljanja izgledat će vam još i veće i činit će vam se na kraju da su samo one svuda oko vas. Tražite ono što je dobro u životu, ono što je dobro u svijetu oko vas i među ljudima. Nemojte praviti razliku među njima. Ljudi su takvi kakvi jesu, a na vama nije da ih sudite.  Nemojte previše ponosa potrošiti da bi se uzdigli iznad nekoga jer nikada ne znate na kojoj ćete vi stepenici pasti.

Nemojte puno tražiti loše stvari životu, nemojte niti razmišljati o njima. Većina komplikacija dolazi od naših uvjerenja i predrasuda koje nam toliko zakompliciraju sve ono što je lijepo i jednostavno. Tražite sitnice koje vas vesele, vratite se na početak svog životnog puta i uživajte u stvarima koje su vas radovale onda kada ste bili dijete, osjetite ponovno one osjećaje koji su vas uvodili u čaroliju života kada ste na svakom koraku vidjeli čuda.

Nemojte puno tražiti loše stvari životu, ne odgađajte stvari koje sada možete napraviti a koje bi kasnije napravile razliku u vašem životu. Strah koji vas sprječava nije strašna stvar, on nema svoju moć, on dobiva moć samo od nas. Kada mu predate svoju energiju postaje najrazornija sila u svemiru, no kada tu energiju i snagu uložite u svoje snove ništa vas više ne može zaustaviti. Uz malo rizika na pomolu je velika promjena.

Nemojte puno tražiti loše stvari životu jer život je prekratak i ukoliko ste previše vremena potrošili na loše stvari, koliko vam je ostalo za one dobre? Jednostavna je matematika života. Znajte da nemaju sve stvari jednaku cijenu, a vrijeme koje imate neprocjenjivo je i zato ga ne rasipajte na stvari koje možete nabaviti na jeftiniji način. Kada postanete svjesni vrijednosti i ljepote koja se nalazi u vama, shvatit ćete da je loše stvari u životu bolje izbjegavati i ne obraćati na njih toliku pažnju.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha