Neodgovorni doktor

Jedan doktor je žurno utrčao u bolnicu nakon što je dobio hitan poziv da izvrši veoma tešku operaciju na jednom dječaku. Obukao je odmah kirurški mantil i uputio se direktno u operacijsku salu.

U hodniku ispred operacijske sale zatekao je bijesnog dječakovog oca kako nervozno cupka nogama. Čim je čovjek vidio doktora, dotrčao je do njega derući se: “Zašto vam je trebalo toliko dugo vremena? Zar vi ne znate da je život moga sina u opasnosti? Gdje vam je osjećaj odgovornosti prema drugima? Kakav ste vi doktor?”

Doktor je sa iskrenim žaljenjem rekao: “Zaista se izvinjavam, ali čim sam dobio poziv uputio sam se u bolnicu. Nisam mogao stići brže. A sada bih vas zamolio da se smirite kako bih mogao da na miru obavljam svoj posao.”

“Da se smirim?! Ja da se smirim? A šta da je vaš sin u toj prostoriji sada, da li bi ste se vi smirili?? Da vaš sin umire, kako bi ste se vi ponašali??” – bijesno je uzvratio otac

Operacija je trajala nekoliko sati i doktor je izašao sav sretan i nasmijan. “Hvala Bogu, vaš sin je izvan životne opasnosti!” I bez da sačeka ikakvu reakciju dječakovog oca, izjurio je iz bolnice. U trku je samo dobacio, “Ako imate ikakvih pitanja, pitajte medicinsku sestru.”

“Zašto je ovaj doktor ovako arogantan??!! Nije mogao da sačeka ni nekoliko minuta da ga upitam za trenutno stanje moga sina!” – prokomentirao je otac čim je vidio medicinsku sestru.

Medicinska sestra mu je odgovorila: ”Njegov sin je poginuo jučer u automobilskoj nesreći. Bio je na njegovoj sahrani kad sam ga pozvala radi hitne operacije vašeg sina. I sada, čim je spasio život vašeg sina, otrčao je nazad da sahrani svog.”

Prijatelj vašeg uspjeha

Related posts

Pilot života
PRIČE

Pilot života

18. siječnja 2012.

DOBAR
PRIČE

DOBAR

23. rujna 2012.

Dnevnik života
PRIČE

Dnevnik života

3. siječnja 2015.

Lutke
PRIČE

Lutke

27. kolovoza 2013.

RUKA I PIJESAK
PRIČE

RUKA I PIJESAK

7. rujna 2012.