Nije bitno ono što povremeno učinite, bitno je ono što odlučite učiniti svakoga dana!

Čovjekov život ne mijenjaju neka velika fascinantna saznanja i otkrića, ne mijenjaju ga niti neke sudbonosne odluke koje donosi u nekim prijelomnim trenucima.

Mnogi ljudi čitajući različite knjige o poboljšanju i promjeni života ili pohađajući različite seminare često nakon nekog vremena kada se vrate u svakodnevicu bivaju razočarani jer se ništa veliko nije promijenilo. Jednostavno ne može se niti promijeniti jer jedan događaj ne mijenja stvarnost. Stvarnost mijenja samo ono što činite svakoga dana.

Nije bitno ono što povremeno učinite, bitno je ono što odlučite učiniti svakoga dana, i onda kada vam se da i onda kada vam se ne da, i onda kada ste motivirani i onda kada vam je dosta svega. Bitno je ono što odlučite učiniti koliko god osjećali veliki strah i koliko god imali velike sumnje u vezi toga. Bitno je izložiti se neuspjehu, iskoračiti u nepoznato jer samo preko njega možete kasnije doći do uspjeha.

Nije bitno ono što povremeno činite, bitno je biti ponosan na ono što činite svakoga dana a to ćete moći samo onda ako svakoga dana pomno razmišljate, donosite ispravne odluke i provodite ih u djelo. Bitno je prestati čekati neki čudesni trenutak promjene i shvatiti da se promjena stvara onoga trenutka kada odlučite nešto učiniti a onda shvatite da ne postoji druga sudbina od one koju ste svojim rukama stvorili.

Nije bitno ono što povremeno učinite, bitno je znati što želite učiniti, u čemu je razlika između onoga što čine drugi i onoga što činite vi. Bitno je natjerati sebe da uvijek dajte sve od sebe i vidjet ćete koliko sitnice mogu promijeniti život. Dokazana formula uspjeha je učiti na svojim pogreškama, njegovati stav zahvalnosti i ljubaznošću osvajati svijet oko sebe. No više od svega je znati da to ne treba činiti samo povremeno, već svakoga dana.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha