Nije da nešto očekujem od Nove godine, očekuje ona od mene!

Nije da nešto očekujem od Nove godine, očekuje ona od mene.

Očekuje ovo vrijeme preda mnom da prije svega budem čovjek štogod se oko mene događalo, da neko novo prijateljstvo probudim, da neki stari odnos zacijelim, da naučim što to znači poštovati samog sebe. Očekuje nešto duboko u meni da nastavim onamo gdje sam jučer stao, i da već jednom prekinem sa svim onim strahovima i sumnjama koji su me neprestano vraćali natrag.

Nije da nešto očekujem od Nove godine, očekuje ona od mene. Očekuje da već jednom prestanem gubiti prilike koje su mi se 365 puta nudile u protekloj godini i napravim ono što je uvijek duboko ležalo u mome srcu a odgađao sam za trenutak kada će se poklopiti sve okolnosti, da učinim ono što sam oduvijek sanjao koliko god to bile male i obične stvari. U njima je ljepota života i saznanje da je sve ovo dar.

Nije da nešto očekujem od Nove godine, očekujem da će put biti težak, očekujem da će ljudi podmetati nogu kada krenem naprijed, očekujem da ću lice poraza gledati svaki dan ali očekujem od sebe da me to neće slomiti, da ću ostati uspravan i onda kada mi svi pokazatelji budu govorili da trebam odustati. Očekujem da će mnogo vremena i energije otići uprazno ali da ću nakon toga život svesti na samo ono što je važno i zaslužujem.

Očekujem da budućnost preda mnom neće biti strašna, jer sve što trebam prijeći je ovaj današnji dan i ako u njemu zadržim mir i sposobnost zdravog razmišljanja i osjećanja te makar se malo približim svom cilju znat ću da je moj život imao smisao. Očekujem da nakon svih podmetanja, laži i prevara napokon vidim lice svakog čovjeka i pitam se „zašto“. S osjećajem zahvalnosti gledam natrag, s osjećajem ponosa prihvaćam novi dan!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha