Nikada nije kasno za novi početak!

Novi početak dolazi od preuzimanja odgovornosti

Pravi početak nije trenutak kada počnete činiti nešto novo, pravi početak je onda kada počnete prihvaćati odgovornost za sve svoje postupke. Početak je onda kada prestanete kriviti druge za svoje promašaje i poraze znajući da se njihov pravi uzrok nalazi u vašem starom načinu razmišljanju i ponašanju.

Novi početak dolazi kada prestanete izmišljati izlike

Iako se čini da nam izlike trenutno olakšavaju život, dugoročno nam rade veliku štetu. I kada s njima umanjimo svoju trenutnu krivnju to neće ništa drugoročno pomoći rješavanju našega problema. Dokle god razmišljate o izlikama nećete imati snage napraviti zaokret u životu kojega ćete nazvati svojim novim početkom.

Novi početak dolazi kada započnete vjerovati u sebe

Kada netko ima povjerenja u vas za zadatak koji trebate napraviti dat ćete sve od sebe da to napravite najbolje što možete. Ne možete okrenuti novu stranicu u životu a da niste promijenili temeljni odnos prema sebi a taj je da nepovjerenje zamjenite povjerenjem. Započeti vjerovati u sebe donosi eksploziju snage u vaš život.

Novi početak dolazi kada vam izbacivanje negativnoga prijeđe u naviku

Bitka sa negativnim razmišljanjem trajna je bitka koja se zbiva unutar svakog od nas. Jedna dobivena bitka nije još garancija konačne pobjede ali je dobar početak da shvatimo koliko je važno čistiti se od svega negativnoga da bismo išli naprijed. Stoga novi početak dolazi kada vam izbacivanje negativnoga u životu prijeđe u naviku.

Novi početak dolazi kada shvatite da je život sada i ovdje

Dokle god mislimo da će se u budućnosti stvoriti iz ničega neka nova prilika koja će nam omogućiti da bolje i kvalitetnije živimo varamo se. Budućnost je samo nastavak naše sadašnjosti, onoga što sada živimo. Novi početak dolazi kada shvatimo da je život samo ono što je sada i ovdje i da je sve ostalo samo zavaravanje sebe.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha