Nismo slučajno na svijetu, to što možemo drugome dati osmijeh velika je stvar!

Nismo slučajno na ovom svijetu, to što možemo dati osmijeh drugome je velike stvar.

Ako je pred nama neka osoba koja je prošla svoju tragediju i koja zbog nje želi odustati od života, te ako joj naša riječ i osmijeh ponovno vrati vjeru u život da odstupi od svoje sulude ideje, nije li to i suviše velika stvar koju smo napravili u životu? I ako ta osoba za koji dan, tjedan, mjesec ili godinu jednako tako pomogne nekoj drugoj osobi, a ta druga trećoj i tako dalje, nije li to velika promjena u ovome svijetu?

Nismo slučajno na ovom svijetu, to što svojim riječima možemo nekome probuditi vjeru i nadu, podići samopouzdanje i uvjeriti ga da njegovi snovi nisu neostvarivi ili besmisleni, nije li to znak da imamo mogućnost nečiji život promijeniti iz temelja. Možda zbog tih nekoliko riječi ta osoba postane hrabra, dosljedna, odlučna, snažna, strpljiva, staložena i napravi nešto što nitko prije nje u svijetu nije napravio, napravi promjenu koja ostane za sva vremena.

Nismo slučajno na ovom svijetu, to što svojom pojavnošću u blizini neke osobe možemo probuditi mnoge pozitivne osjećaje kod nje, nije li to veliki razlog za postojanje. Nekada čak i bez riječi i glasa shvatimo koliko nekome značimo, koliko samo svojom blizinom nekome dajemo sigurnost, ispunjenje, mir ili sreću, i upravo je to znak da ovaj svijet po nama može postati bolji.  Koliko god sumnjali u sebe, mislili da ne vrijedimo ništa, ostajemo iznenađeni kada nam netko kaže koliko mu je neka naša poruka značila i promijenila život.

Taj značaj što možda nama izgleda kao neka posve beznačajna sitnica nekoj je osobi velika i vrijedna stvar. Zato nikada ne sumnjajmo u smisao svoga postojanja, jer do kraja današnjeg dana, ako želimo, možemo napraviti mnogo velikih i vrijednih stvari koje mijenjaju naš svakodnevni život, da ne možemo ni zamisliti kakav smo utjecaj ostavili na ljude oko sebe. Samo nastavimo raditi male stvari sa srcem, a prije ili kasnije ćemo ostaviti pečat promjene tamo gdje možda najviše bude trebalo.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha