Nismo svi dobili jednake karte u igri života, ali to ništa ne znači!

Nismo svi dobili jednake karte u igri života, ali to ne znači da oni koji su dobili lošije karte moraju izgubiti a oni koji su dobili bolje moraju pobijediti.

Koliko je bilo onih koji su i sa dobrim kartama odustali, a i onih koji ni sa najlošijim kartama nisu željeli predati igru, već su je borbeno igrali sve do samog kraja dok nisu pobijedili. Bilo je i onih koji su čekali potvrdu drugih da imaju dobre karte jer sami nisu vjerovali onome što se nalazi u njihovim rukama.

Nismo svi dobili jednake karte u igri života, ali to ne znači da sve mora ostati onako kako je bilo na početku. Bitna je igra i samo igra, bitna je želja da od onog što imamo napravimo najbolje što možemo, a ne da se predamo prije same borbe. Okolnosti koje su trenutne i ljudi koji su sada oko nas promijenit će se, a poziciju u kojoj se nalazimo nadrast ćemo, samo s malo vjere u najtežim situacijama da će sve biti drugačije.

Ne predajimo se dokle god imamo i jednu kartu u rukama, život je puno puta dokazao da postoje čudesni obrati, da ono što izgleda nemoguće ponekad zna biti jedina opcija, te iako ne razumijemo kako se stvari u svijetu događaju razumijemo da je za uspjeh potrebna odgovornost, vjera u sebe, dobar početak, i puno ustrajnosti da i onda kada se bojimo i sumnjamo činimo ono što trebamo činiti da bismo na kraju pobjedili.

Nikada ne razmišljaj koje su karte drugi dobili, one su bitne samo u jednoj maloj mjeri, a povijest je pokazala da je važnije ono što ti vjeruješ o sebi i gdje sebe vidiš, važnije je ono što si spreman učiniti, a manje je važno ono što si dosada činio i postizao. Ne razmišljaj o sebi kao gubitniku, tu opciju onemogući na samom početku svoga puta, a sve poraze, povrede, udarce i razočarenja gledaj samo kao nogu u stražnjicu koje u konačnici opet dođe kao pomak prema naprijed.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha