Ništa vam u životu neće biti servirano na pladnju, za sve se trebate izboriti!

Ništa vam u životu neće biti servirano na pladnju.

Za sve što želite dobiti ili postići morate se ustati i pokrenuti. Nemojte sa zavišću gledati u druge kako dobivaju stvari koje vi želite dobiti. Ne znate što su prošli, ne znate kakvu su cijelu platili, ne znate cijelu pozadinu njihove priče. Ako želite i vi to dobiti morate uložiti svoje snage, napustiti svoju zonu ugode i krenuti u područje gdje stvari nisu pod vašom kontrolom.

Ništa vam u životu neće biti servirano na pladnju. Ni dobre, ni loše stvari. Sve stječemo ili zaslužujemo. Do svakog cilja vodi neki put, ali ako nismo spremni ići tim putem jer je težak, strm, nepregledan, naporan onda kako možemo očekivati da ćemo postići taj cilj. Razmislite koliko vam je stalo do vašega cilja i sukladno tome uložite snage koliko se od vas traži. Laž je da postoje prečice, sve su to stranputice koje vode negdje drugdje.

Ništa vam u životu neće biti servirano na pladnju. Sve morate uzeti sami. Život ne nagrađuje vaše misli, očekivanja, želje i htijenja, nagrađuje samo ono što učinite. Možete do neba željeti ali ništa se neće dogoditi ako se ne pokrenete i ne poduzmete ono što treba, uzmete ono što želite. Samo se morate zapitati kolika je prava cijena onoga što želite imati, koliko se plaća živaca, osjećaja, strpljenja, volje, napornog rada, žuljeva i suza.

Nemojte očekivati čuda a da niste spremni za njih podmetnuti svoja leđa. Čuda mogu očekivati samo oni koji su spremni svoj život pretvoriti u čudesnu pustolovinu, ne oni koji samo čekaju neka bolja vremena, idealne okolnosti i sve poklopljene uvijete. Kada prestanete od života očekivati ono što sami niste životu dani otvorit će vam se oči da vidite koliki je raspon vaših mogućnosti i kako je sve u životu jednostavno kada hoćete, a sve komplicirano kada nećete.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha