Niste svako jutro pred nekim velikim, odlučujućim i sudbonosnim izborom, ali…

Niste svako jutro pred nekim velikim, odlučujućim i sudbonosnim životnim izborom, ali ste pred onim malim…

…a taj mali izbor je mnogo važniji i značajniji za vaš život. Taj izbor je odluka na što ćete utrošiti ovo vrijeme koje je pred vama, ova dvadeset i četiri sata današnjeg dana. Hoćete li nastaviti sanjariti, živeći u nekom sivom i maglovitom svijetu neke polustvarnosti ili ćete napraviti jedan iskorak koji će vas pomaknuti s ovog mjesta na kojem stojite bliže k mjestu na kojem već odavno želite doći.

Niste svako jutro pred nekim velikim otkrićem, ali imate mogućnost bolje otkriti i razumijeti sebe, razumijeti one unutarnje i vanjske sile koje vas sputavaju da u životu idete naprijed i u sebi naći snage i motivacije koja vas pokreće kada želite. Svako jutro ste pred dilemom i odlukom da nadjačate svoje trenutno raspoloženje koliko god možda biti potišeni i melankolični jer život ne nagrađuje vaše znanje o nečemu, već samo vašu konkretnu akciju.

Niste svako jutro pred nekom velikom promjenom, ali ste pred mnogo većim izazovom, a taj je da nastavite ići u pravcu vaših snova usprkos umora, manjka samopouzdanja, kritike drugih, sumnje u bolju budućnost ili neki drugi negativan ishod. Taj izazov je ono što razlikuje pobjednike od gubitnila, jer u konačnici pobjednici nastavljaju ići i onda kada je mrak oko njih i kada nema podrške ljudi, i kada je svaki novi korak nova bol koju treba istrpjeti.

Niste svako jutro pred nekom velikom motivacijom, dovoljno vam je da sami sebi kažete da možete bolje i više od onoga dokle ste sada došli i da u to doista vjerujete. No svako jutro ste pred novom hrabrošću, pred novim dokazivanjem svoga integriteta i pred novim postavljanjem rekorda svoga bića da izdržite još jedan dan u odluci koju ste jednom donijeli i koja je samo nastavak vašeg prekrasnog životnog puta.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha