Odbijam komplicirati život jer život je veoma jednostavan kad hoćeš!

Zašto sam odustao od kompliciranog načina života, života kojega mi današnje društvo nameće?

Život je jednostavan i želim ga takvoga živjeti. Ne želim da mi netko govori “moraš činiti ovo ili ono” ili da mi nameće osjećaj da moram imati ovo ili ono da bih bio sretan. Znam što mi treba za sreću. Volim jednostavan način života, život bez mnogo nepotrebnih i nesuvislih pravila, jer pravila su već u nama, pravila su način na koji dišemo, gledamo svijet, volimo druge i želimo biti dio nečijeg svijeta, biti voljeni.

Ne želim da me netko zarobi svojim očekivanjima i kaže: moraš biti ovakav da bih te volio. Davno sam odustao od toga da svima budem sve, da na sve načine pokušavam zadovoljiti druge, pa makar to činio na vlastitu štetu. Sada shvaćam da jedino što moram je očuvati ovu jedinstvenost, jer to što sam ovakav kakav jesam dar je i zadatak. Shvaćam da je vrijeme koje imam sve što imam i zato ga moram maksimalno dobro upotrijebiti.

Ne želim da mi netko nameće osjećaj krivnje da ukoliko ne učinim ono što on traži, način na koji to traži, vrijeme u koje to traži i osobu za koju on traži, a ta osoba je uglavnom on sam.  Ne želim da mi netko nameće pravila igre koja je sam smislio i koja su tu samo da njega čine pobjednikom. Znam da život nije nikakva utrka i da se ne trebam nikome dokazivati, znam da to ne moram nikome objašnjavati, štoviše svi to znaju. Samo se pitam čemu onda sva ova luda nadmetanja?

Život je veoma jednostavan. Mala djela pomnožena sa svakim danom donose velike rezultate. Ne moram danas učiniti sve, dovoljno je da učinim nešto, da napravim korak prema naprijed i u budućnosti će se vidjeti rezultati moga sadašnjega rada. No najviše od svega što želim je da svoju maštu ne koristim za širenje zabrinutosti, već za izgradnju života kojega želim živjeti. Sve je to toliko jednostavno i zato odbijam komplicirati život jer život je veoma jednostavan kad hoćeš!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha