Odustajanje je moćno, ali odustajanje od pravih stvari!

Odustajanje je moćno, ali odustajanje od pravih stvari.

Sva mudrost života nalazi se u tome da shvatimo od kojih stvari odustati a na kojima ustrajati. Jednostavno, a moćno. Prije svega odustani od pumpanja svoga ega, pretvarajući se da si nedodirljiv i veći od drugih, ne postaješ to, samo se penješ na klimave skale i pitanje je trenutka kada ćeš se strovaliti u ponor, a jasna je poslovica koja govori tko visoko leti – nisko pada.

Odustajanje je moćno. Odustani od života u prošlosti, stalnog navraćanja na stvari koje su prestale postojati. Njihovo bivanje u tvom umu ničemu ne vodi, vodi samo prema problemima u stvarnosti jer gubiš granicu između realnog i nerealnog, gubiš kompas koji te usmjeruje prema sutrašnjici, gubiš mogućnost da uživaš u prekrasnim trenucima sadašnjeg života.

Odustani od toga da se usmjeruješ na izgovore a usmjeri se na prilike. Odustani da pokušavaš svima biti sve, a trudi se biti autentičan i to će te dovesti tamo gdje treba. Odustani od žaljenja na svoj život i ljude i pogledaj na stvari iz druge perspektive zahvaljujući za one koje imaš. Odustani od potrebe da krivnju za pogreške u svom životu uvijek svaljuješ na neke druge i dobro razmislili tko je onaj tko donosi odluke u tvom životu.

Odustajanje je moćno. Kada odustaneš od svega onoga što te nije vrijedno ostat će ti samo ono što zaslužuješ. Bolje je postaviti novi cilj, okrenuti se u drugom pravcu nego ustrajati na promašenom putu, jer kada na pogrešnom putu potrošiš svoje vrijeme više ti ga ništa ne može vratiti. Odustajanje je moćno, jednom kada naučiš slušati glas srca shvatit ćeš kako život prekrasan može biti, odlučit će živjeti ga do kraja.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha