Ojačajte samopouzdanje s ovih 6 jednostavnih poteza!

Trebate novi polet i vjeru u svoje sposobnosti. Primijenite naše savjete i pojačajte vlastitu sliku o sebi.

  1. Ne vrti se svijet samo oko vas

Ako niste zadovoljni sobom, vjerojatno ćete misliti da i drugi tako misle o vama. No, to uopće nije točno. Zapravo, radi se o tome da previše vremena trošimo na bespotrebno razmišljanje o tome što drugi misle o nama i dajemo sebi previše važnu ulogu u njihovim razmišljanjima.

  1. Gledajte svoja posla

Često sebi ponavljajte: “Ono što drugi misle o meni nije moja briga.” To je korisna mantra. Ne možete kontrolirati tuđa mišljenja, ali zato možete biti ponosni na sebe, što je važan faktor sreće.

  1. Više se družite

SMS je praktična stvar, mailovi su sjajni za sramežljive, a društvene mreže su sjajan način za održavanje kontakta, ali ništa ne može zamijeniti druženje licem u lice s prijateljima. Isto vrijedi i za posao.

  1. Ljudi su društvena bića

Više ćete postići u izravnom kratkom razgovoru s kolegom nego putem maila. Svaki put kada nekom uputite poziv na kavu, vaše samopouzdanje raste.

  1. Kreirajte svoju budućnost

Zamislite sebe za deset godina. Upotrijebite sva osjetila za kreiranje mentalnog filma koji uključuje sve mogućnosti. Gdje ćete živjeti, s kim, što ćete raditi na poslu i u slobodno vrijeme? Kada složite jasnu sliku, krenite u postupnu realizaciju.

  1. Postavljajte sebi male ciljeve

Male, lako savladive promjene u životu, djeluju stimulativno, donose zadovoljstvo i konačno ispunjenje velikih ciljeva.

Izvor: www.vecernji.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha