Oprostit ću, ali ne govorite mi kada da to učinim!

Oprostit ću, ali ne govorite mi kada da to učinim, ne govorite mi kako da to učinim, ne govorite mi zašto da to učinim.

Oprostit ću, ali pustite me da sazrijem svoju bol, pustite me da nadiđem svoju povrijeđenost, pustite me da se oslobodim negativnih osjećaja. Potrebno mi je da ih posvijestim i akrtikuliram, postanem svjestan što sam prošao i što je preda mnom. Potrebno je da podijelim s nekim ovu teškoću i da u novi dan krenem s unutarnjim mirom.

Oprostit ću, ali ne govorite mi koliko to treba trajati, jer oprost nije samo jedan trenutak, to je proces koji trebam proći, to je vrijeme u kojem trebam shvatiti da nema ništa od mržnje, da je to otrov od kojega najviše strada onaj u kome se nalazi. Oprostit ću, ali moram shvatiti da srdžba i samosažaljenje neće mi otvoriti novi put, već će me zatvoriti u unutaranji zatvor iz kojega više nije lako izići, jer je začarani krug koji vodi u propast.

Oprostit ću, ali moram postepeno proći sve korake kojim se do toga dolazi. To ne znači da neću tražiti pravdu i zadovoljštinu već ću tražiti račun za sve ono što mi je uništeno, i materijalno i duhovno, i emocionalni i mentalno. Oprostit ću, ali trebam hrabrosti da sa sobom raščistim stvari jer znam da ovo nije kraj i da će se ponavljati i da trebam razviti bolji odnos prema sebi i naučiti se udaljiti na vrijeme od zlostavljača i toksičnih osoba.

Oprostit ću, ali moram prije sve probleme riješiti sa sobom, moram shvatiti da postoje povrede koje su zapravo samo povrede ponosa i ega ali ne i stvarne povrede. Oprostit ću, ali moram prije prihvatiti da život neće uvijek biti onakav kakav poželim i da je bolje skrestati očekivanja nego se gušiti u razočarenjima. Oprostit ću, ali ne govorite mi kada da to učinim, imam svoje vrijeme i imam svoj način, pričekajte i doći će.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha