Osjećajte se mlađi u 3 koraka

Budite pozitivni
Normalno je da ste malo namršteniji nego što ste bili sa 18, budući da vrijeme često otkriva koliko svijet može biti okrutan. Stoga je konačni korak da se osjećate mlađe utišavanje tog unutarnjeg negativnog glasića. Cilj nije da negirate te manje ugodne stvari koje se događaju, već da se usredotočite na ono što je dobro. Ako let za vaše romantično putovanje kasni ili je odgođen, podsjetite se da ste na putu do tog odredišta sa vašim partnerom. Rast većeg osjećaja optimizma će vam pružiti i više pozitivne energije koja će vas motivirati da činite stvari oko kojih bi inače oklijevali.

Zakoračite natrag u vrijeme
Jeste li na faksu voljeli punk rock glazbu? Prebacite neke pjesme koje ste obožavali na vaš iPod. Možda vam se čini da će ta nostalgičnost učiniti da se osjećate staro, no istraživanja pokazuju da može imati upravo suprotan učinak. U jednoj studiji na Sveučilištu Harvard, ljudi koji su boravili u okruženju koje je sličilo njihovoj mladosti – sa filmovima, glazbom i suvenirima iz prošlosti – iskusili su poboljšanja u pamćenju, vidu, razini sreće i cjelokupnom zdravlju. To pokazuje da je naše stanje uma ono što nas ograničava. Zato učinite nešto što će vas stvarno vratiti natrag u prošlost, te zasigurno oraspoložiti ili nasmijati.

Lezite ranije
Dovoljno sna je najjednostavniji način da se odmah počnete osjećati mlađe. Jedino vrijeme kada se vaše tijelo može uistinu oporavljati je dok spavate. Spavanje pomaže izgraditi živahno tijelo i mozak. Stoga, zapitajte se dobiva li vaše tijelo onoliko sna koliko mu je potrebno. Pobrinite se da odete u krevet dovoljno rano da bi osigurali osam sati spavanja kroz punih šest tjedana. Nakon šest tjedana, vremena koje je potrebno da se formira trajna zdrava navika, osjetit ćete razliku (više energije, manje tamnih kolutova oko očiju).

Izvor: Dobre vijesti

Prijatelj vašeg uspjeha