Oslobodite svoj potencijal sljedećim postupcima

Svoju maštu shvatite ozbiljno

Sposobnost stvaranje unutarnje slike u umu prvi je korak prema oblikovanju istoga djela u stvarnosti. Upravo to je jedna od najvećih čovjekovih sposobnosti. Sve što je čovjek ostvario posljedica je njegove unutarnje vizije, njegove mašte. Stvaralačka sposobnost svakog čovjeka neprocjenjiv je izvor novih mogućnosti. Shvatite je ozbiljno!

Prebacite fokus na budućnost

Ne razmišljajte o padovima, razmišljajte o nastavku puta. Ne gledajte na rane koje ste jednom zadobili, gledajte na cilj koji je pred vama. Ne sažaljevajte se što gubite prednost, jače se potrudite da se vratite u igru. Prestanite razmišljati o prošlosti i oslobodite snagu za potencijal koji će vas odvesti budućnosti.

Prestanite gušiti osjećaje

Osjećate li radost – pokažite je. Osjećate li žalost, pokažite je. Nemojte svoje osjećaje zatomljavati samo zato što nije pravi trenutak ili nije prihvatljivo. Gušenje osjećaja dovodi do unutarnjih blokada koje čak mogu dovesti ne nekih oboljenja. Kada postanete ono što doista jeste iz vas će izaći vaš neograničeni potencijal.

Vjerujte u sebe

Naša očekivanja od nas određuju ono što ćemo činiti. Ukoliko očekujete od sebe da ćete nešto napraviti potrudit ćete se to i napraviti. Bez obzira o čemu se radi vaša vjera u vas mora biti jača od izgovora da nešto ne možete ili da nešto niste u stanju. Ukoliko vjerujte u vaš potencijal sve ćete učiniti da ga pronađete u sebi i i iskoristite ga maksimalno.

Ne zadovoljavajte se minimumom

O vašoj predanosti nekoj zadaći ovisi uspjeh te zadaće. Svatko od nas odlučuje koliko će se posvetiti onome što postavlja kao svoj cilj. Između minimuma i maksimuma veliki je spektar stvarnosti. Samo vi odlučuje koliko ćete dati od sebe. Rezultati nisu ništa drugo nego posljedica postotka kojega su uložili u svoj cilj. Dajte svoj maksimum.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha