Oslobodite svoj unutarnji optimizam

Ne možete si pomoći, u svakoj situaciji vidite nešto negativno, neku lošu stranu. Biti optimist nije samo dobro za vaš stav i samopouzdanje, nego također poboljšava vaše zdravlje. Postoje načini na koje možete sami sebe trenirati i privući pozitivne misli.

  1. Budite pristojni

Mala dobra djela, kao prepuštanje svog mjesta u autobusu starijoj gospođi, učinit će da se osjećate odlično. Znanstvenici su otkrili da oni koji pomažu drugima imaju jak imunološki sustav, zato budite pristojni i vaše tijelo će vam zahvaliti na tome.

  1. Smiješite se

Iako vam u nekim situacijama zapravo nije do smijeha, čak i prisilni smijeh zapravo će smanjiti razinu vašeg stresa. Čak i lažni osmijeh prevarit će vaš mozak, gdje će se ispuštati hormon sreće. Rezultat? Bit ćete sretniji i bolje volje.

  1. Vježbajte

Pijenje alkohola, izlasci do kasno, gubitak navike vježbanja, sve će to u konačnici sabotirati vaše raspoloženje. Tjelovježba je moćan antidepresiv, koliko je dobra za naše tijelo, toliko i za naše misli. Cilj je dobro jesti, vježbati, a vaše pozitivno raspoloženje će doći.

  1. Budite zahvalni

Proživjeli ste najgori dan u životu? To je loše, ali važno je imati na umu da čak i u situacijama kad su stvari loše, uvijek postoji nešto u vašem životu na čemu morate biti zahvalni. Praksa zahvalnosti gradi pozitivne emocije, a kad se osjećamo bolje vidimo više pozitivnih stvari u sebi i oko sebe. Dakle, svakodnevnim nabrajanjem tri stvari na kojima ste zahvalni, čak i najgori dan učinit će ne tako lošim. Obećavamo.

  1. Nemojte se ljutiti

Prošla su dva tjedna, a vi ste još uvijek ljuti na svoju prijateljicu, jer je koketirala s frajerom na kojeg ste i vi bacili oko? Vrijeme je da to zaboravite. Praštanje smanjuje uznemirujuće, negativne emocije i omogućuje nam da pozitivno nastavimo sa životom.

  1. Postanite realist – optimist

Frustrirajuće je kad vam ljudi kažu “Pokušaj biti sretnija”, kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu. Morate biti realni vezano uz pozitivno razmišljanje. Optimizam je koristan, ali se mora temeljiti na stvarnosti. Uzmite si vremena, usredotočite se i postanite svjesni svojih razmišljanja. Recite sebi da misli nisu činjenice pa ne moraju nužno biti i istina. Dajte sve od sebe da svoje negativne misli zamijenite pozitivnima.

Izvor: www.cosmopolitan.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha