Znakovi da trebate napraviti promjene u životu

Idu vam na živce neke sitnice

Možda vam idu brojne stvari na živce, bilo kod sebe, bilo kod drugih. No i onda kada pogledate u globalu niti jedna od tih stvari nema neki preveliki značaj. Sve činite da stvari preokrenete onako kako ste zamislili da bude i to pod cijenu žrtvovanja važnih stvari u životu.  Preispitajte sebe i razloge zašto vam te stvari idu na živce i postanite fleksibilniji ili otporniji. Ili se i dalje živcirajte.

Opterećujete se stvarima iz prošlosti

Možda se nije sve dogodilo kako ste očekivali. Možda ste razočarani mnogim ljudima i stvarima. No dali je to razlog  da svaki trenutak svoje sadašnjosti razmišljate o tome. Dali je to razlog da život živite poput napete puške kojoj treba samo jedan okidač da bi opalila. Preispitajte sebe i stvari kojima se opterećujete a onda ih eliminirajte. Ili se i dalje živcirajte.

Živite u ratu sa svime i svakim

Što god netko napravi vidite to kao udarac na sebe. Što god se u svijetu dogodi tražite skrivene motive nekih vaših tajnih neprijatelja. Ako tako živite iz dana u dan onda ste u ratu sa svima oko sebe. No nemojte misliti da ćete promijeniti one druge ili da ćete ih dovesti pameti. Preispitajte sebe i mijenjajte stvari. Ili se i dalje živcirajte.

Ne vidite smisao u svom životu

Teško vam se ujutro ustati i prisiliti da radite to što radite. Nadate se nekom čudesnom trenutku u budućnosti kada će se sve karte posložiti i živjet ćete život iz snova. Nemojte se zavaravati lažnim nadama i obećanjima. Promjene se postižu samo radom i trudom. Preispitajte sebe i potražite smisao svoga života. Ili se i dalje živcirajte.

Uspoređujete se sa svima

Nezadovljni ste životom jer vidite da je netko drugi uvijek bolji u onome u čemu vi želite biti dobri. Uspoređujete se i u onome do čega vam nije stalo i navlačite mračne oblake nad svoj život. Prestanite sa tom ludom igrom uspoređivanja koja sve vodi u propast. Preispitajte sebe i potražite ono što volite raditi i u tome se razvijajte ne uspoređujući se sa drugim. Ili se i dalje živcirajte.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha