Oživite svoje srce jer samo srcem se bitno vidi

Monotonija života pritišće svakoga od nas

Idući kroz život mnogo puta zapadnemo u neku monotoniju ili jednoličnost. Započinjemo stvari raditi po navici. I ono što smo na početku radili s velikom gorljivošću i strašću ubrzo počinjemo raditi hladno i rezignirano. Suhoća svakodnevice čini nas da bez puno svijesti prolazimo svoje dane ne razmišljajući imamo li kakav cilj ispred sebe.

Postaviti pitanja o životu

Kada ispred sebe izgubimo jasne razloge zašto nešto radimo tada ubrzo više ne vidimo smisao u ničemu. Potrebno je zastati, odvojiti se od svakodnevne životne utrke i razmisliti malo: Trčim li u pravoj životnoj utrci ili idem tamo gdje idu i drugi? Znam li koji je moj cilj ili samo slijedim tuđi? Što mi donosi ovakav način života?

Probuditi vjeru u smisao

Ako na postavljena pitanja vidimo makar mala svjetla nade znači da naš život može biti drugačiji. Smisao nije samo neko apstraktno filozofsko pitanje već razlog koji nas svako jutro tjera da ustanemo iz kreveta i prionemo poslu kojega volimo, koji nas oduševljama i u kojemu vidimo da možemo ostvariti sami sebe.

Budite iskreni sa sobom

Ako nešto ne volite – nemojte to na silu raditi. Ako nešto želite – tražite, pitajte to. Ako želite da vas drugi razumiju – pokušajte razumijeti druge. Ako netko na vas prenosi lošu energiju – odmaknite se od njega. Ako vam nešto nije jasno – potrudite se upoznati. Samo buditi iskreni i ne pretvarajte se da ste nešto što niste. Iskrenost je govor srca.

Izložite se riziku

Denis Waltley je jednom rekao: Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Živjeti srcem znači živjeti rizik. Možete biti ismijani, odbačeni, izigrani, ali u konačnici ako ništa ne pokušate, ako ništa ne riskirate, nećete ništa ni dobiti, nećete ni uspjeti. Rizik nije ništa drugo nego sam jezik srca. Upoznajte ga i živite ga!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha