Pobijedite svoja ograničenja

Ograničenja počinju od izgovora

To je prevelik zadatak za mene, nisam to u stanju naprviti. To je nemoguće. Nemam dovoljno znanja. Nisam spreman za to. Sve su to mali izgovori koji se nakon nekog vremena pretvaraju u velike lance koji nas ograničavaju. Izgovori su navika koju možemo slomiti afirmacijama i pozitivnim stavom prema sebi i životnim okolnostima, kao i svakodnevnim pokušajima da napravimo ono čega se bojimo.

Ograničenja se pobjeđuju riskiranjem

Nitko nam ne može dati stopostotnu garanciju uspjeha nekog posla jer je sve što napravimo neki rizik. Ali rizik nije razlog da ne pokušavamo. Rizik nije razlog da se ukopamo na mjestu i ništa ne činimo. Rizik započinje od ustajanja ujutro do odlaska na počinak navečer. Sve između toga je rizik. Nema života bez rizika, on je najveća prijetnja našem uspjehu ali i sreći. Tko ne riskira – ne profitira.

Ograničenja se pobjeđuju jakim razlozima

Ako nemate neki veliki razlog koji će vas svako jutro pomicati u pravcu vaših snova onda ih nikada nećete ni pokušati  ostvariti. Zavirite u svoje srce i pogledajte što osjećate. Oni najdublji osjećaji koji nas vuku prema određenoj stvarnosti i određenom cilju jesu naša  najveća strast koja je najjači pokretač prema nekom cilju. Upoznajte te razloge i pobjedit ćete svoja unutarnja ograničenja.

Ograničenja se pobjeđuju učenjem

Istina je da nismo sveznajuća bića i da su naše fizičke, mentalne i emocionalne vještine ograničene. Nitko se ne rađa sa razrađenim vještinama ali svi imamo klicu talenta koja nam omogućava da učimo i razvijamo se u pravcima u kojima želimo. Napraviti svaki dan mali korak prema naprijed znači ostaviti nakon nekog vremena veliki trag iza sebe. Ograničenja se pobjeđuju učenjem.

Ograničenja nas vode u sumnji, ali vjera mora biti jača od nje

Porazi su svakodnevica naših života. Nitko nije imun na razočarenja i neuspjehe koji naš daljnji životni put pretvaraju u sumnju. Svi imamo trenutke kada se pitamo ima li smisla nastaviti dalje zbog poraza i gubitaka koje prolazimo. Naše kolebanje može nas stajati željene budućnosti. Sumnja može biti jaka ali vjera mora biti jača od nje. Ona i može nadjačati sva ograničenja i povesti nas prema naprijed.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha