Kada pogledate svoj život unatrag vidite li više rezultata ili izgovora?

Kada pogledate svoj život unatrag vidite li više rezultata ili izgovora?

Iskreno odgovorite! Ne moraju to biti neka fascinantna otkrića i spoznaje, ne moraju to biti neke velike stvari koje su mijenjale ovaj svijet, dovoljno je da to budu trenuci u kojima ste se osjećali ispunjeno, male radosti koje ste doživljavali u lijepim odnosima s drugima, nešto što vas je pristajalo srcu i što ćete uvijek nositi u svojoj uspomeni, po čemu ćete znati da ste živjeli.

Kada pogledate svoj život unatrag vidite li više rezultata ili izgovora? Bolje ćete to otkriti postavite li sebi pitanje: Da li nastaviti živjeti život ovako kako smo do sada živjeli? Ako je vaš odgovor „da“, onda znači da ste vrijeme utrošili u ljude i stvari za koje je vrijedilo i nije vam žao niti jednoga trenutka koliko god bio težak, nije vam žao svih onih problema i konflikata jer svi su oni imali zadatak da vas formiraju u osobu koja ste sada i shvatite stvari koje  će odrediti vaš život.

Ako je odgovor na vaše pitanje bio „ne“ to je znak da ste previše energije dali svojim strahovima, da ste se sumnjama hranili pri svakoj svojoj odluci kada ste razmišljali o svojim snovima i da ste uvijek pronalazili razloge zašto nešto ne učiniti koliko god to jako željeli. Lako se upadne u pijanstvo izgovorima. Oni su kao svako drugo opijajuće sredstvo za koje kažeš „još samo jedno“ i tako to ponavljaš dok više ne znaš za sebe, dok sve ne izgubiš.

Zato mijenjajte nešto ako je previše izgovora, mijenjajte ako niste zadovoljni! Bolji život krije se u pokušajima da ga imate, ne u nikakvom jamstvu da ćete ga imati. Samo treba naučiti matematiku riskiranja. Pokušavate sve dok ne uspijete, ne dopuštate izgovorima da vam kažu da to nije za vas, da još nije pravo vrijeme, da nemate dovoljno sposobnosti i sredstava. Kada je sudbina u vašim rukama onda nek to budu i vaši rezultati a ne izgovori.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha