Ponekad su najteža vremena najbolja prilika da se ide naprijed!

Ponekad su najteža vremena najbolja prilika da se ide naprijed.

Savršenih vremena nikada neće biti, i oni trenuci kada je sve onako kako očekujemo i želimo su veoma rijetki, ali teška vremena nas prate veliki dio puta. Nismo ni mi onakvi kakvi očekujemo od sebe, nemamo ono što nam je potrebno i želimo, naši odnosi s drugima često su pod nekim konfliktima, načeti smo bolešću, razočarenjem, sumnjom i strahom.

Ponekad su najteža vremena najbolja prilika da se ide naprijed. Jer jednom kada se nađete na dnu nema više premišljanja hoćete li odustali ili ne, ne možete više natrag, ne može više od ovoga na gore.  Najbolja je prilika da idete naprijed kada pogaze vaše snove, kada vas podcijene i oduzmu svako dostojanstvo, kada vidite da svaka vaša inicijativa i prijedlog završava u košu a imali ste najbolje namjere.

Kada su najteža vremena najviše uložite u život, najviše uživajte u životu, planirajte svaki novi dan kao da vam je posljednji, izvucite iz sebe onaj skriveni gram motivacije i od njega napravite čudo. Samo tako ćete dosegnuti onaj svoj puni potencijal kada vidite da oko vas ništa nije onako kako bi trebalo biti, ali usprkos svemu spremni ste sve založiti sve što imate jer više ništa ne možete izgubiti jer ništa nemate.

Kada su najteža vremena počnite ispočetka. Tajna života je u neprestanim započinjanjima, pokušajima da od života dobijete onu najbolju varijantu koja se nalazi skrivena ispod svih onih poraza koje ste prošli i koje prolazite. Ponekad su najgora vremena najbolja prilika da se ide naprijed i zato se nemojte pitati što trebate učiniti; bol, rane razočarenja i porazi najbolje će vas uputiti u tajnu najboljeg života.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha