Postanite iskreni prema sebi

Cijena iskrenosti neprocjenjiva je. Tome smo svakoga dana svjedoci u našim međuljudskim odnosima koji pucaju zbog raznoraznih laži.

Prije svega biti iskren prema sebi da bi se moglo biti iskren prema drugima. Iz jednoga proizlazi drugo i obratno. Posljedice neiskrenosti također su velike. Evo samo neke od njih…

Upropastit ćete svoje odnose

Koliko god netko bio majstor u izgradnji međuljudskih odnosa ukoliko se služi različitim manipulativnim tehnikama i prevarama njegov odnos s drugim ne može dugoročno opstati. Vlastiti integritet, odnosno iskrenost, dosljednost i poštenje jedini su ispravni put oblikovanja dugoročnih kvalitetnih i dubokih odnosa a oni nas u konačnici čine onim što jesmo.

Upropastit ćete svoje snove

Svatko od nas ima neki san. To je ono što nas ujutro tjera da prionemo svom poslu i ostvarimo ga. To je ono što hrani naš entuzijazam preko dana. To je ono što daje nadu našoj večeri da ćemo sutra biti korak bliži ostvarenju svoga cilja. No postajući neiskreni prema sebi ne možemo biti iskreni ni prema našim snovima. Kada prevarite sebe prevarili ste i svoje snove.

Upropastit ćete svoju sreću

Pokušaj da budemo netko drugi, da se pod svaku cijenu svidimo drugima, da odglumimo svoju ulogu učinit će nas nezadovoljnima. Biti svoj najveći je izazov današnjeg vremena kada se svi pretvaramo u kopije jednih drugih. Na koncu života počinjemo shvaćati da smo neiskrenošću prema sebi postali sebi najveći neprijatelj. Što prije to shvatimo, prije ćemo se mijenjati.

Upropastit ćete brojne prilike

Život nam svakoga dana nudi mnoštvo prilika kroz različite izazove i probleme za naš osobni rast i razvoj, ali smo previše opterećeni zadržavanjem starih pozicija. Uvjeravamo sebe da te prilike nisu za nas, da mi nismo dovoljno jaki za njih, i da je ovo što živimo naš maksimum i da ne možemo bolje. Stranica budućnost zatvara se zbog naših laži samima sebi.

Upropastit ćete svoju budućnost

Svaka laž kojom lažete sebe ide na teret vaše budućnosti. Nema puta prema naprijed kada se ide stranputicom. Laž je zaobilaženje istine, i koliko god bila mala vodi u pogrešnog smjeru. Kada brod na početku puta promjeni svoj smjer ukrivo samo za centimetar na kraju puta kilometrima će biti daleko od svoga cilja. To je matematika ali i sami život.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha