Postavite sebi ova pitanja svakog dana i odgovori će vas voditi ka uspjehu

Inteligentni i uspješni ljudi se svakodnevno preispituju kako bi ostali relevantni u polju kojim se bave i stekli dobar uvid u probleme sa kojima se suočavaju. Ovo su pitanja koja biste svakodnevno trebali postavljati sebi, kako biste znali da li ste na dobrom putu ka uspjehu i osobnom zadovoljstvu:

Da li sam danas uradio nešto u pravcu svog višeg cilja?

Uspješne vođe znaju važnost postavljanja ciljeva, kako onih dugoročnih, tako i onih kratkoročnih, motivirajućih. Usredotočujući se na ciljeve imat ćete jasniji plan kako svoje ambicije i želje ostvariti na najbolji mogući način.

Sa kojim lošim navikama moram prestati?

Svi imaju loše navike, a one mogu da naštete vašem kredibilitetu i vašem poslu. Kada ih uvidite, uložite napor kako biste ih se rješili, i isplatit će vam se višestruko.

Šta me motivira za danas?

Motivacija je sila koja vas gura naprijed. Otkrijte što je to što vas osobno motivira i time hranite svoju motivaciju svakodnevno.

Jesam li bio osoba kakva želim biti?

Čovjek se ne rađa sa svim svojim karakternim osobinama, on ih stječe kroz iskustvo, kroz pobjede i poraze. Pobrinite se da kroz svoje reakcije na događaje razvijete karakter kakav želite imati.

Koje sam greške napravio, i šta sam iz njih naučio?

Svi doživljavaju neuspjeh i svi prave greške, ali umjesto da to doživljavate kao dokaz vaše nesposobnosti, shvatite da su to jedinstvene prilike za učenje novih lekcija.

Na čemu sam zahvalan?

Uvijek će biti i dobrih i loših dana, kao i dobre i loše sreće. Ali i pored toga, zahvalnost ostaje najkorisnije oruđe koje imate. Ono odvaja bitno od nebitnog i pokazuje koje su stvari u životu zaista važne, oni koji su zahvalni će ostati usredotočeni, hladne glave i bistrog uma.

Izvor: www.bizlife.rs

Prijatelj vašeg uspjeha