Postavite sebi pitanje želite li na današnji dan iz sutrašnje perspektive gledati s kajanjem?

Treba jednom započeti živjeti svoj život, pitati sebe zašto biste odgađali neke nevjerojatne stvari koje ste oduvijek željeli doživjeti?

Zašto biste potiskivali svoje želje za iskustvima koja se oduvijek željeli proći, mjestima koja ste oduvijek željeli posjetiti, susrete s ljudima s kojima ste se oduvijek željeli družiti? Za odgađanja je prekasno. Za isprike ste preslab lažac jer se u očima vidi tako jaka želja za životom a druge strane opravdavate se da nije tako.

Treba jednom započeti živjeti svoj život, pitati sebe što biste sve učinili da niste toliko preplašeni. Postavite sebi pitanje želite li na današnji dan iz sutrašnje perspektive gledati s kajanjem svjesni činjenice da ste mogli nešto napraviti od talenata i sposobnosti koje ste imali ali niste, svjesni činjenice da vrijeme koje sada imate nije garancija da će ga i sutra biti, te da ćete biti jaki i snažni činiti stvari koje ste oduvijek željeli učiniti.

Postavite sebi pitanje kakav želite da vam bude život a onda dajte takav odgovor da ćete u tom smjeru oblikovati vaš današnji dan, bez punu filozofiranja i sumnjanja. Današnji dan je prilika da izgradite svoju veličinu, današnji dan je prilika da spremite u riznicu sjećanja nešto što vas raduje i veseli. Odrecite se potrebe da se neprestano žalite jer vas na kraju ona može uništiti šireći se po svim porama vašega života.

Treba jednom započeti živjeti svoj život, pitati sebe kako koristite svoj dar slobode. Da li ste se zatvorili od svega novoga zbog straha da ne budete povrjeđeni ili idete naprijed usprkos svemu. Ljepota života je učiti na svojim pogreškama i grešku koju ste jednom učinili eliminirati iz svoga života. Ako jučerašnjim danom niste bili zadovoljni zbog izbora koje ste donijeli danas je pravo vrijeme za donijeti drugačije izbore. Nemate što čekati!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha