Postoje u životu dani koje trebamo zaobilaziti širokim lukom!

Postoje u životu dani koje trebamo zaobilaziti širokim lukom.

To su dani kada nam je dosta svega i kada tako neodoljivo imamo potrebu da sebe sažalijevamo, da od sebe pravimo žrtvu. Zatvorimo li se u njima, nismo samo sebi oduzeli taj dan, oduzeli sve ono što smo mogli biti i postati, sve ono što smo mogli osjećati i iskusiti. Jer posljedice tih dana nisu malene, one se protežu daleko u našu budućnost i svaki put kada se nađem u sličnim situacijama započinjemo živjeti isti scenarij.

Postoje u životu dani koje trebamo zaobilaziti širokim lukom. To su dani u kojima mislimo da su uvijek drugi krivi za naše probleme. Što god učinili ili ne učinili, drugi su krivi što imamo to što imamo, što se osjećamo tako kako se osjećamo i sve ostalo. Takvi dani znaju se produžiti pa postati stanje koje nekada traja i gotovo cijeli život do trenutka kada otvorimo oči i shvatimo da smo imali mogućnost donošenja odluka i djelovati drugačije ali smo to odbili.

Postoje u životu dani koje trebamo zaobilaziti širokim lukom. To su dani u kojima smo se posve pomirili s ovim što jesmo i što imamo i odustali od svake želje i vizije da svoj život vidimo u njegovoj najboljoj varijanti. To su dani kada dižemo ruke od svega i ne samo da prihvaćamo ono što ne možemo primijeniti već i odustajemo od onoga što je u našoj moći ali nam više svejedno jer nemamo više vjere u sebe i svoju budućnost.

Postoje u životu dani koje trebamo zaobilaziti širokim lukom. To su dani kada nas više ništa ne ispunjava i kada više ne vidimo smisao ni u čemu što radimo, to su dani kada izmješamo važne i nevažne stvari i više nam ništa nije kao prije. Treba zaobilaziti takve trenutke jer se oni kada se povučemo sebe i u osamu često pretvore u dane,  a onda kada se ti dani počnu ponavljati oni postaju naš život. Zaobiđimo te dane u širokom luku!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha